Végre egy hozzáértő mobiltelefon szerviz, szinte el sem hiszem!

Annyira buta balesetek tudnak történni az emberrel, hogy csak na, ezt minden nap megtapasztalhatjuk. Persze, most nem azokra gondolok főként, amikor sérülés is történik, inkább azokra, amikor magunknak okozunk anyagi kárt figyelmetlenségből. Én például nagyon jól tudom magamról, hogy hajlamos vagyok szerencsétlenkedni, különösen akkor, ha elvonják a figyelmemet. Például legutóbb a munkahelyemen voltam, és szokásom, hogy miközben dolgozom, rádiót hallgatok. Éppen egy egyszerre nagyon érdekes és kedélyborzoló beszélgetés ment a kedvenc állomásomon egy aktuálpolitikai témáról, én pedig észre sem vettem, hogy lesodortam az asztalról a telefonomat, ami kijelzővel lefelé a földre esett. Egy kollégám bökdöste meg a vállamat, és jelezte, hogy a mobilom a földön van. Megköszöntem a figyelmeztetést, és gyorsan felkaptam, mielőtt rátoltam volna a székemet vagy valaki rálép. De sajnos amikor megnéztem, láttam, hogy elkéstem, és a sarkánál betört a kijelző. Pfú, nagyon bosszús lettem a saját balfácánságom miatt, de már nem volt mit tenni. Kellett egy hozzáértő mobiltelefon szerviz valahol a közelben, ahol gyorsan és szakszerűen meg tudják javítani.

Szerencse, hogy gép előtt voltam, és gyorsan körbe tudtam nézni, hová is fordulhatnék. Őszintén szólva kicsit szkeptikus voltam, hiszen a legtöbb mobiltelefon szerviz olyan apró, hogy talán weboldalt sem tart fenn, csak csendben megbújik a plázákban, aluljárókban, és az tud róluk, aki naponta arra jár. Szóval az esélytelenek nyugalmával kezdtem el utánanézni a dolognak. Éppen emiatt lepődtem meg annyira, mikor megtaláltam az LCDFIX szerviz oldalát, ami ráadásul csak pár megállónyira van a munkahelyemtől Újbuda központjában! Persze, mondják, hogy jó bornak sem árt a cégér, de ilyen profi és felkészült mobiltelefon szerviz oldalt nem is reméltem. Elképesztően leegyszerűsítette a dolgomat, több szempontból is. Máris elárulom, hogy miért!

Azt megszokhattuk, hogy rengeteg gyártó és típus van, ha mobiltelefonokról van szó, szinte mindenkinek másmilyen van. Vannak, akik a régebbi típusokra esküsznek, másoknak mindig a legújabb kell, és néhányan nem is érik be egy darabbal. Persze, sokaknak a munkához van szüksége a másodlagos számra, készülékre, de olyanról is hallottam, aki csak puszta kedvtelésből tart fenn több előfizetést. Na, mindegy, visszatérve az LCDFIX oldalára: itt gyártók és készülék-típusok szerint szortírozva kereshetünk rá, hogy mit és milyen áron tudunk náluk megcsináltatni. Tehát szó sincs arról, hogy vaktában odamész, és vagy tudnak segíteni, vagy nem. Itt konkrétan előre meg tudod tekinteni, hogy érdemes-e hozzájuk fordulnod, vagy sem. Ez pedig szerintem abszolúte őszinteségre vall, nem sokan játszanak így, nyílt lapokkal. És ha már itt tartunk, azt is fontos megjegyezni, hogy az áraikat sem rejtik véka alá, tehát tudhatod, mire készülj, ha felkeresed az üzletüket. Bevallom, amikor először megláttam, mit tettem a telefonom kijelzőjével, kicsit elkeseredtem, mert arra számítottam, hogy a csere annyiba fog kerülni, amiből már újat veszek. De nem így lett, őszintén bevallom, hogy tévedtem!

Aznap kicsit hamarabb letettem a munkát, és hanyatt-homlok siettem az LCDFIX üzletébe, hogy mielőbb elsősegélyben részesíthessék szegény telefonomat. Nem kellett csalódnom, ugyanis az ott dolgozó szakértő kollégák rögtön mondták is, hogy bizony, ez csere lesz, de másnap már jöhetek is érte. Itt nagyon kellemesen meglepődtem, hiszen arra számítottam, hogy akár hetekig is nélkülöznöm kell szegény távrecsegőmet. Így viszont elég volt egyetlen napig meglennem nélküle, és a következő napon ugyanígy munka után már ugorhattam is be, hogy átvegyem. Nagyon boldog voltam, hiszen olyan volt, mintha csak aznap hoztam volna el a boltból! A kijelző tökéletesen működött, a mobiltelefon szerviz dolgozói nagyon kitettek magukért. Meg se lehetett mondani, hogy valaha is megsérült, és így az egész csak egy rossz emlék maradt. Meg egy tanulság nekem, hogy legközelebb valami olyan helyre tegyem a mobilomat, ahol nem tudom a könyökömmel lesodorni, ha elragadnak az indulatok.