Rádiót és varrógépet is internetes áruházban vásároltam

Az online vásárlás egyre nagyobb méreteket ölt, és én magam is azok közé tartozom, akik lehetőleg mindent online vásárolnak meg. Így kezdetben ugyan óvatosabban vásároltam, különösen ruhaneműket, melyeket ugye felpróbálni, megfogni, hogy milyen anyagból vannak, mára már megtaláltam azokat a helyeket az interneten, ahol tudom, hogy jó minőséget kapok kedvező áron, ráadásul méretpontosan.

A régi rádiókat is a neten szerzem be. Igazából ezt nem magamnak, hanem édesapámnak, akinek nagy hobbija a rádiózás. Így először a születésnapjára szerettem volna meglepni valami különlegességgel, de mára már ott tartunk, hogy közös hobbinkká vált a rádiózás.

Ugyanúgy, mint édesanyámmal a varrás. És ebben is az internet volt segítségemre, ugyanis ideje volt saját varrógépet vásárolnom. Anyukám régi gépe ugyanis elromlott és bár ragaszkodott a javításhoz, eljött az idő, hogy megvegyem első saját gépemet. Ezzel pedig anyukám is olyan szívesen varrt, hogy végül ő is beruházott egy új eszközre.

A Varrógépek – Varrógépguru volt a segítségünkre a választásban, és én már rögtön beleszerettem a kínálatba. Nagyon sokféle varrógépet találunk itt, ipari gépeket és olyanokat is, melyek az olyan hobbivarróknak valók, mint amilyen én is vagyok. Bevallom, nem igazán voltam tisztában azzal, hogy milyen varrógépek is léteznek, ezért is volt jó, hogy ellátogattam a Varrógépek – Varrógépguru honlapjára.

Vannak például Pfaff varrógépek, ami egy régi márka, már több mint százötven éves. Ezek nagyon jó teljesítményű varrógépek, melyek megbízhatók és segítségükkel az igazán kreatív megoldásokat is meg lehet valósítani. Amikor gyerekkoromban először ültem varrógép elé, emlékszem, hogy mennyire zakatolt a masina és hogy milyen bosszantó volt, hogy az alsó cérna folyton elszakadt. Ahhoz a géphez képest ezek a mai gépek már valóban hipermodernek és velük valóban élmény a varrás. Nagyon tetszik, hogy többféle színben is kapható például a Pfaff varrógép, Ezeknek ráadásul LCD kijelzőjük van, és minden varrási információ megjelenik rajtuk. Első hallásra is lenyűgöző, hogy 110 típusú öltéssel rendelkeznek és nagy munkafelülettel. Egyedi díszítések varrása is megvalósítható vele, akár 7 mm-ig.

Ráadásul a munkafelület is kényelmesen használható, LED-fénnyel megvilágított, ezen kívül extra nyomótalp emeléssel van ellátva a gép. Az info gomb is nagy segítségünkre lehet, mint ahogy a nyomótalp nyomás is. A tűről való orsó tekercselés is adott, mint ahogy az elakadásbiztos forgóhorog is, ami szintén nagy előny.

29 pozíciót tud felvenni a tű, gomblyukat egy lépésben tud varrni, és a varrási terület a tűtől jobbra is 200 mm. A varróprogramok száma valóban lenyűgöző, az állítható öltésszélesség és öltéshossz szintén a lehetőségeket bővíti. A rejtett öltés és a mintatükrözés is ötletes és hasznos. Egy másik Pfaff varrógép, az Expression 710 még ettől is többet tud. 274 öltéstípusa van, sőt, saját öltéskombinációkat is létre lehet hozni vele. Az öltés szélessége akár 9 mm-es is lehet, és akár folyamatosan változtatható is. Overlock, dekoratív és patchwork öltések is elérhetők ezzel a géppel, ami eredeti IDT-rendszerrel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a beépített felső adagoló segíti az egyenletes felülről és alulról történő adagoláshoz.

Világító grafikus kijelzője intuitív öltéskijelzéssel, valós méretben segíti a munkát. 8 féle gomblyukat képes elkészíteni automatikusan, egy lépésben. Ezen kívül az automatikus menetfeszítés is a munkát segíti. Az egyszerű foltvarráshoz és varráshoz a szabadon mozgó varrás funkció segíti hozzá az embert, a közvetlen öltésválasztó pedig tovább egyszerűsíti a munkát. Már ha ezt munkának lehet nevezni, az én esetemben ugyanis a varrás maga a kikapcsolódás, egy igazi hobbi. A tűnél is LED-es világítás van, ami igazán egyszerűvé és kényelmessé teszi az egészet, és igazából felsorolni sem lehet, hogy mit is tud ez a Pfaff varrógép. Természetesen ez nem az olyan hobbivarróknak való, mint amilyen én is vagyok. De aki profi szinten varr és szeretne egy tartós, megbízható és profi gépet, annak érdemes a Varrógépek – Varrógépguru kínálatát böngészni. De nemcsak a profiknak, hanem az olyan amatőröknek is, mint én.

Nekem amatőrként is maga volt a csoda a Varrógépek – Varrógépguru kínálatát végigböngészni. És bár nagyjából tudtam, hogy milyen árkategóriában szeretnék vásárolni, azon is ledöbbentem, hogy az általam megszabott árakon milyen teljesítményű varrógépek is vannak. Hogy mi mindent tudnak ezek a varrógépek, arra valóban nem gondoltam még álmomban sem.

A Varrógépek – Varrógépguru kínálata igen széles, legyen szó akár hobbivarróról, akár profiról, itt biztosan megtalálja a neki való varrógépet. És nem csak ezt, hanem sok minden mást is. Az ipari varrógépeket is megnéztem, ha már rászántam az időt a keresgélésre, és lenyűgöző volt, hogy mi minden szükséges egyetlen ruhadarab elkészítéséhez. Azóta más szemmel nézek a ruhákra, melyeket a boltok polcain látok. Gombfelvarró, fedőző varrat készítő, reteszelő gépek. Az ipari méretekben azért már teljesen más a szükséglet.

Számomra fontos volt, hogy olyan varrógépem legyen, ami megbízható, amivel hosszú távon tudok otthon dolgozni. Az is fontos volt, hogy mindezt egyszerűen tudjam megtenni és könnyen használható legyen a gép. Hogy logikus legyen, hogy mikor mit kell megnyomni, bekapcsolni, stb. hogy azt csinálja, amit én szeretnék. Az is a Varrógépek – Varrógépguru mellett szól, hogy az alkatrészt-utánpótlás is garantált, és szerintem ez egy nagyon jó dolog.

A Brother varrógépek között kezdem el a keresgélést, ezek nagyon praktikus kis masinák és árban is barátságosak. Sőt, alacsonyabb áruk ellenére már ezek is nagyon sok mindent tudnak, és kényelmes velük a varrás. Persze nyilván kevesebb öltésmintával rendelkeznek, mint egy profi varrógép, de hát a hétköznapokban nincs is szükség több száz öltésfajtára. A lényeg, hogy jól lehessen varrni, hogy könnyen menjen, ne szakadjon a cérna, hogy egyszerű legyen a gép kezelhetősége. A Brother gépei pedig pontosan ezt kínálják.

A Varrógépek – Varrógépguru számos esetben lehet segítségünkre, nemcsak akkor, ha varrógépet keresünk, hanem akkor is, ha alkatrészt. Érdemes szétnézni a webáruházban, mert nagyon sokféle terméket lehet itt megvenni, mindent, ami a varráshoz kapcsolódik. Így például gőzölő állomásokat, eszközöket, melyek szintén nagyon hasznosak. A vasalás egyébként sem tartozik a kedvenceim közé, szerintem a kézi gőzölők nagyon jó szolgálatot tesznek. Nemcsak akkor, ha épp varrok valami szépet, hanem egyébként is, a mindennapokban is nagy hasznát veszem a gőzölőmnek.

Sokszor egy hobbi túlnövi magát, én is számtalanszor kacérkodtam már a gondolattal, hogy üzleti szinten kezdem el művelni a varrást és ott hagyom a munkahelyemet. Ez a nap még nem jött el, és azt sem akarom, hogy a varrást kényszerként éljem meg. Egyelőre hobbinak nagyon jó, és az anyukámmal együtt töltött idő értéke is felbecsülhetetlen. Szerintem ez így a jó. Azért ha majd máshogy gondolom, tudom, hogy honnan tudom majd beszerezni a legjobb varrógépet. Nem máshonnan, mint a varrogepguru.hu-tól.