A rádióban hallottam egy műsort a vitaminok fontosságáról

A halál a belekben lakozik, a híres középkori orvos, Paracelsus mondta ezt. És bár a középkorban még nem volt olyan fejlett a világ, mint most, egyre inkább bebizonyosodik, hogy Paracelsus állítása helytálló.

A minap a rádióban hallgattam egy műsort az egészséges életmódról, a betegségek kialakulásáról. A szakértők arról beszélgettek, hogy milyen fontos is a megelőzés. Hazánk vezető halálokai között vannak az emésztőrendszer betegségei, ami ellen bizony lehet tenni. Megfelelő táplálkozással, életmóddal, vitaminokkal, nyomelemekkel.

Prevenció Patika

A Prevenció Patika az a hely, amit érdemes felkeresnünk akkor, ha fontos az egészségünk. Ha fontos az emésztésünk. Amit nem csak a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozással tehetünk helyre, hanem különböző más módon is.

Napjainkban az emésztésünket száz és száz dolog befolyásolja. Hasmenésünk lehet egy kétes higiéniájú büfé ételeitől, szorulásunk, ha a nagy hajtásban elfelejtünk inni. És megannyi más dolog is felboríthatja a normális emésztést, például ha a nagy rohanásban egyoldalúan táplálkozunk.

A tünetek pedig? Szorulás, hasmenés, puffadás, felfújódás. Csak néhány. De a jó hír, hogy van megoldás. Mégpedig a https://prevenciopatika.hu/, ahol nagyon sokféle terméket kaphatunk, hogy helyre hozzuk emésztésünket. Ha az emésztésünk lelassul, sokféle segítséget találunk a https://prevenciopatika.hu/ webáruházban. Teákat, kapszulákat, granulátumokat. Ezek mind mind segítséget nyújthatnak nekünk abban, hogy a lassú emésztésünk újra lendületbe jöjjön és visszaálljon természetes ritmusába. Hisz emlékeznek, a halál a belekben lakozik. Ha lassú és nem megfelelő az emésztés, akkor bizony sok-sok salakanyag marad hátra a bélrendszerben, akkor nem tudja ellátni megfelelően a feladatát. És ez hosszú távon akár betegségek kialakulásához is vezethet.

Sokakat érint a felfújódás, puffadás. Ez is rengeteg okra vezethető vissza, akár a táplálkozás mennyisége, minősége és ritmusa az ok, vagy akár mind, a felfújódás és puffadás kellemetlen. És nem csak a komfortérzetünkön esik kívül, hanem bizony egészségünk is kárát látja annak, ha rendszeresen fel vagyunk fújódva, puffadva. Hogy mit tehetünk ilyen esetben? Először is, olvassuk el a Prevenció Patika könyvét az egészséges életmód alappilléreiről. Ebben sok olyan információt megtalálunk, ami a mindennapokban is nagy hasznunkra válik. Sokszor tényleg csak apróságokon múlik az egészségünk. Egy megfelelően megválasztott alapanyag, az étel elkészítési módjának apró változtatása. Ezek mind mind apróságnak tűnnek, de sok kicsi bizony sokra megy.

A felfújódásnak, puffadásnak is vannak ellenszerei. Ezeket nem csak azért érdemes alkalmaznunk, hogy megszűnjenek a tüneteink, hanem azért is, mert hosszú távon károkat szenvedhet egészségünk, ha folyamatosan észleljük magunkon ezeket a tüneteket.

Nagyon sok olyan dolog van még, ami az emésztőrendszerünkben kezdődik, és problémát okozhat. Például a hasmenés, a hányás, az émelygés. Panaszokat okozhat a máj, az epe.

Egyre többen élnek ételérzékenységgel. A Prevenció Patika rájuk is gondol,, hisz a laktózérzékenyek számára is forgalmaznak termékeket. De bátran válogathatnak itt a cukorbetegek is. Azonban a legfontosabb a megelőzés, mint ahogy az a Prevenció Patika nevében is benne van.

Nagyon örültem, amikor a rádióban hallottam ezt a beszélgetést, mert szerintem nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos az egészségünk megőrzése. Több ilyen téma kellene a rádióba is.