A rádióban egy addiktológiai központról beszéltek

Nem is olyan régen hallottam a rádióban egy egészen megrázó riportot egy emberrel, aki alkoholista volt. Ő beszél arról, hogy alkoholistaként mennyire nehezen élte meg a mindennapokat, mennyire sóvárgott az alkohol után, és el sem tudta képzelni, hogy az esti meccset ne egy rekesz sörrel nézze meg.

AZ alkoholizmusnak testi és sokszor lelki következményei is vannak. Az alkohol nincsen jó hatással a testre, rengeteg betegség kiváltója lehet.

Az alkoholisták gyakran maradnak egyedül, mert az alkohol negatívan hat a természetükre, sokan agresszívvá válnak, és ez az oka annak, hogy a családjuk már nem asszisztál többet az életvitelükhöz. Eleinte próbálnak segíteni, de nem tudnak, és ebben a helyzetben mindenki csak sérül.

De van kiút, még ha egyedül nem is mindig egyszerű. Vannak olyan helyek, ahol segítenek az alkoholistáknak felépülni, hogy újra józanul élhessenek.

Hova fordulhat egy alkoholista?

Sokan nem vállalják fel, hogy alkoholisták. Vannak, akik azért nem mondják, mert nem veszik észre, maguknak sem vallják be, mások viszont azért nem mondják el, mert szégyellik. Az alkoholistákat sokan megbélyegzik, pedig nagyon sokakat érint a helyzet.

Pedig az alkoholfüggőség is egy komoly betegség, amiből ki lehet gyógyulni a megfelelő segítséggel.

Ebben a felépülésben nyújt segítséget például a https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink oldal is, ahol addiktológiai szakemberek támogatásával segítenek a pácienseknek meggyógyulni.

Az intézmény vezetője maga is egy felépülő, korábban ugyanis függő volt, ahogyan a fia is, aki szintén itt dolgozik.

A Nyírő Gyula kórház addiktológia osztályának főorvos vezetője, Dr, Petke Zsolt is itt dolgozik, Ő támogatja szakmailag az intézményt, de dolgoznak itt ápolók és más, korábbi felépülők is, akik a szakmai tudásukkal és saját tapasztalataikkal járulnak hozzá a páciensek felépüléséhez.

Azért jók az ilyen, bentlakásos intézmények, mert 0-24 órás felügyelet biztosított a pácienseknek, illetve jóval kevesebb a tényező, ami kizökkentheti őket.

Az alkoholizmus hátterében általában lelki okok állnak, ezeket igyekeznek felderíteni az intézménynél, a családdal egyeztetve igyekeznek megtalálni és megszüntetni az alkoholizmust kiváltó problémát.

Ennek köszönhetően sokan meggyógyultak már ebben az intézményben, hiszen nagyon jó szakemberek dolgoznak itt, a 28 napos felépülési program is nagyon jól meg van tervezve. Nem véletlen, hiszen igazi szaktekintélyek és már sikeres felépülők is dolgoztak rajta.

Egyébként itt megtekinthető a munkatársak teljes névsora is : https://felepulok.hu/rolunk/addiktologiai-szakembereink.

Itt egy 28 napos, intenzív felépülési program keretein belül segítenek megszabadulni a függőségektől. Segítenek abban, hogy a páciens ne csak egy kis ideig legyen tiszta. Segítenek, hogy megtanulja kontrollálni az alkohol iránti vágyait, segítenek kontrollálni a függőségeiket, megtanulják, hogyan éljenek józan, boldog életet.

Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki megkapja a megfelelő segítséget, hiszen ha otthon nem tudnak az emberek megszabadulni ezektől a káros függőségektől, akkor szakember segítségére van szükség.

Itt megtalálják azt a szakmai támogatást, ami a sikeres leszokáshoz kell, itt mindent megadnak, amit lehet, mindenben segítenek, a többi az egyén elszántságán múlik.

Vannak, akik könnyen visszaesnek, éppen ezért rendeznek itt összejöveteleket a már felépült pácienseknek és miután vége a 28 napnak, online utógondozásban is részt vehetnek.

Azért is írtam ezt meg Nektek ennyire részletesen, mert ahogyan írtam, sokan nem merik felvállalni, hogy segítségre van szükségük. A rádiós riportban hallottam, milyen sok embert érint az alkoholizmus problémája, ezért is tartottam fontosnak, hogy írjak erről a cégről, akik már rengeteg embernek segítettek, hogy jobb életük legyen.