A székhelyszolgáltatásról szóló beszélgetés még a rádiónál is érdekesebb

Van egy olyan érdekes szokásom, hogy ha tömegközlekedésen utazom, akkor mindig kiveszem a fülhallgatót a fülemből, mert valahogy jobban esik a buszon beszélgető embereket, és a háttérben szóló rádiós műsorokat hallgatni. Ez valószínűleg onnan ered, hogy még gyerekkoromban hozzászoktam ahhoz, hogy akárhova is mentünk, apukám mindig bekapcsolta a kocsi rádióját, had szóljon. A rádiót ezért valahogyan mindig az A-ból B-be jutással társítom.

Valamelyik nap épp az egyik kedvenc számomat játszották a rádióban, amikor felszálltam a buszra. Még ülőhelyet is sikerült találnom, úgyhogy igazán jó útnak nézhettem elébe. Egy ideig a zenére koncentráltam, de lassacskán a mögöttem ülő két srác társalgására terelődött a figyelmem. Cégalapításról, székhelyszolgáltatásról és miegymásról beszéltek. Ami elsőként megütötte a fülemet, az az volt, hogy a székhelyszolgáltatás Újlengyel területén IPA, azaz iparűzési adó mentes! Ez azért keltette fel az érdeklődésemet, mert az egyik ismerősöm cége is újlengyeli székhelyszolgáltatást vett igénybe, valószínűleg éppen ezért.

Az egyik fiú megjegyezte, hogy Újlengyelben már vagy 30 éve így megy ez, ezért választanak sokan itteni címet székhelyül, köztük olyan multinacionális cégek is mint a HP, vagy a Morgan Stanley. Érdekes, hogy egy ilyen kis település mekkora céges Mekka lehet emiatt. Itt felmerült bennem a kérdés, hogy honnan tud ennyit az újlengyeli székhelyszolgáltatásról ez a fiú, de hamarosan erre is választ kaptam, amikor mesélt a társának a https://szekhelyszolgaltatas24.hu/ oldalról. Ő innen szerezte ezeket az infókat. Az is kiderült, hogy azért okosította magát ki ennyire a témában, mert az apja cége éppen most szeretné áthelyezni a székhelyét a már sokat emlegetett Újlengyelbe.

Az apja is ezt a weboldalt hívta segítségül, hogy az ügyet lebonyolítsa, és mint kiderült, elég jól járt. A srác nagy hevesen részletezte a másiknak, hogy az új székhelyre a cégtábla is ki lesz helyezve, a szolgáltatás keretein belül a leveleket is átveszik és továbbítják az apjának, majd archiválják őket, tárgyalót is biztosítanak, és szükség esetén a hatóságokat is fogadják. Tehát a cégtulajdonosnak se irodát nem kell bérelni, se postára nem kell mennie. De legfőképpen nem a saját otthonát kell bejegyeznie a cég székhelyeként. Ez a választott cég már 11 éve foglalkozik székhelyszolgáltatással, és a Bisnode által minősített pénzügyi stabilitással bír. Akármit jelentsen is ez a minősítés, még nekem, laikusnak is jól hangzott. Nem tervezek egyelőre saját céget alapítani, de megjegyeztem magamnak a szekhelyszolgaltatas24.hu címet, hiszen ki tudja mikor jöhet még jól a jövőben.

Őszintén még szívesen hallgattam volna tovább is a mögöttem zajló beszélgetést, mert sok újat tanultam belőle én is, és annyira érdekesnek tartottam, hogy még a kedvenc számomról is elterelte a figyelmemet. Azonban egyszer minden jónak vége szakad – begurult a busz abba a megállóba, ahol nekem le kellett szállnom.