Ha egy megbízható túra ajánló kell, ide fordulj!

Nem is gondolná az ember, hogy milyen gyorsan lehet mennyire megszeretni egy-egy elfoglaltságot, hobbit. Nekem például nem sokkal ezelőttig eszembe se jutott volna elmenni kirándulni, túrázni, de egy beszélgetés, amit a rádióban hallottam, mindent megváltoztatott. Egy neves hegymászóval volt egy interjú, aki hosszasan kifejtette a hivatása szépségét, és hogy a szabadidejében is mennyire szeret kimozdulni, kirándulni itt-ott. Ekkor hasított belém a felismerés, hogy miért ne próbálhatnám ki akár én is? Itt vagyok, állandóan dolgozom, alig láttam még valamit az országból. Mi tart vissza attól, hogy a hétvégét punnyadás helyett terepen töltsem? Szóval elhatároztam, hogy változtatni fogok, kipróbálom magam terepen, és ehhez egy remek túra ajánló is a segítségemre volt. A cultractive.eu egészen nagyszerű túra- és kirándulásötleteket tartogat mindenkinek, aki fellátogat rá, függetlenül attól, hogy milyen jellegű kimozdulást tervez.

Mert bizony nem csak gyalogosan lehet ám róni a tájat. Nem mondom, a gyalogtúrázás az egyik legjobban átmozgató tevékenység, főleg akkor, ha vadabb területekre is ellátogatsz, de biciklivel például rövidebb idő alatt járható be sokkal nagyobb terület, távolság. Ami bringával 3-4, az gyalog 7-8 óra, és még pihenni is sokkal több a lehetőséged. Persze, mindenkinek a maga stílusát kell megtalálnia, nem tagadom, hogy a bicajozás is csábító volt, de végül mégis inkább a bakancs és a bot mellett döntöttem. Egyszerűbb, lassabb, de kikapcsolóbb. És ami a túra ajánló oldalt illeti, a cultractive.eu-ra mindig lehet számítani.

Itt akár tematikusan is találhatsz kirándulásokat, amik egy adott témakör köré szerveződtek. Végigjárhatsz egy területen belül különleges természeti képződményeket, jeles történelmi helyszíneket vagy akár kulturális pontokat is. A lényeg, hogy légy nyitott, érdeklődő, és akkor biztosan évezni fogod. Ha pedig családdal, gyerekekkel tervezel valamit, akkor is találni olyat, ami például Győr belvárosát járja körbe. Ha időben indultok, rengeteg szépet és érdekeset lehet látni! És közben megállhattok pihenni, ebédelni is, ha úgy tartja kedvetek. Kicsikkel kevésbé érdemes terepre menni, szerintem szükségtelen ecsetelnem, hogy miért.

Ami pedig a túra ajánló összeállítást illeti, érdemes akár az összeset megnézni, ugyanis amellett, hogy kedvcsináló képeket és leírást is találsz, térképen is megnézheted, hogy milyen távolságot lehet az adott vonalon megtenni, milyen pontokat érint a kör. Sőt, egy becsült idő is meg van adva, hogy átlagos sebességgel haladva hány óra alatt teljesíthető a terv. Kifejezetten hasznos, ha társasággal mentek, mert ha valaki úgy véli, hogy nem bírna ennyi ideig gyalogolni vagy biciklizni, akkor akár rövidíteni is lehet a kijelölt úton. Ezt természetesen mindenki magának dönti el. De az egyszer biztos, hogy ha valaha is Nyugat-Magyarországon tervezel túrázni, különös tekintettel Győr-Moson-Sopron megyére, akkor a cultractive.eu oldalát mindenképpen érdemes meglátogatni, mert elképesztő, mennyi hasznos tippet és ötletet találhatsz!