Így rendeltem gázpalackot miközben a dugóban ültem

Vezetés közben általában a rádiót szoktam hallgatni. Nem szoktam külön válogatás listákat összeállítani, pedig nagyon sokat vagyok úton. Teljesen adott lenne, hogy a kedvenc zenéimre tudjam magam mögött a több száz kilométert. Azért szeretem a rádiót, mert változatosak a dalok, néha nagyon érdekes interjúkat hallgatok és a fontos útinformációk is itt mennek le. Egyik délután épp hazafele tartottam, amikor egy interjút hallgattam a dugóban. Biztos voltam benne, hogy még jó sokáig állni foguk, mert nagyon hosszú volt a sor. Ezért leállítottam a motort és hallgattam a beszélgetést. A főtéma a téli fűtés szezon volt. Beszélgettek a távfűtésről, a konvektorokról és egyéni mérőórásokról. A konvektorokról eszembe jutott, hogy otthon kifogyóban a gáz. A feleségem pedig a lelkemre kötötte, hogy még a héten be kell szerezni egy gázpalackot, különben nem lesz vacsora.

Gyors segítség

Gyorsan előre pillantottam, hogy vajon, hogy áll a dugó és láttam, hogy még se előre se hátra nem fogunk megindulni. Előrébb sajnos történt egy nagy baleset, ami miatt nem tud haladni a forgalom. Gyorsan bepötyögtem a Google keresőjébe, hogy gázpalack eladó és az első oldalra rá is böktem, amit kidobott. Így jutottam el a gazpalackfutar.com oldalra. Gyorsan ellenőriztem, hogy kapható-e náluk PB gázpalack és miután láttam, hogy igen, Bluetooth segítségével kihangosítottam a telefont az autóban és elkezdtem tárcsázni a megadott telefonszámot.

15 perc alatt letudtam mindent

Szinte azonnal felvették és egy középkorú férfi hangja szólalt meg a vonal másik végén. Szerencsére megértő társra találtam, elmondtam neki, hogy ha nem tudok legkésőbb estig gázhoz jutni, akkor a vacsorám fog veszélybe kerülni. A férfi nagyot nevetett és megnyugtatott, hogy egy percig se aggódjak, mire hazaérek a dugóból addigra már biztos meleg vacsorával fog várni a feleségem. Mondta, hogy mivel ott vannak a környéken ezért, egy fél óra múlva oda is tudnak érni a palackokkal. Megkértem, adjon egy 5 percet, gyorsan rácsörgök az asszonyra és megbeszélem vele. Szerencsére otthon volt, ezért vissza is hívtam gyorsan a gázosokat. Tulajdonképpen az egész ügyet 15 perc alatt lerendeztem a dugóban ülve. A feleségem pedig tényleg meleg vacsorával várt mire hazaértem. Kicsit csóválta a fejét, hogy ennyire utolsó pillanatban intézkedtem, de mondtam neki, hogy ne legyen ilyen, a lényeg, hogy végül minden megoldódott. Még szerencse, hogy a rádiót hallgattam és beírtam a Google-be, hogy gázpalack eladó, különben nem tudom mit ettem volna aznap este, vagy amúgy mit kaptam volna az asszonytól.

A gazpalackfutar.com rengeteg terhet levesz az ember válláról

Egyébként, később jobban utána néztem ennek a cégnek, 17 éve vannak a szakmában és minden kollégájuk szakképzett szerelő. A PB gázpalackokon kívül, szállítanak még hélium palackokat, Co2 palackokat, argon palackokat, nitrogén palackokat, acetilén palackokat, oxigén és corgon palackokat is. Jutányos áron szállítanak Budapesten és annak 20 kilométeres körzetében, teljesen mindegy milyen mennyiségben rendelsz. Ha nincs időd őket felhívni, akkor egy egyszerű űrlap kitöltésével kérhetsz visszahívást, ahol a megjegyzés fülbe még néhány infót is megadhatsz, mondjuk, hogy mire van pontosan szükséged, vagy mikor lenne neked jó, ha visszahívnának.

Szerintem ez egy nagyon jó szolgáltatás, korábban mindig én mentem el a palackokért és kellett cipelnem őket egy pontról a másikra, de itt egyértelmű a házhozszállítás, ezzel pedig egy csomó időt és munkát megtudunk spórolni.