Rádióban hallottam először azt, hogy E-bike

Tudom, hogy sokan már egyáltalán nem hallgatnak rádiót, nekem azonban még mindig a mindennapjaim részét alkotja. Ha beülök reggel az autóba rádiót hallgatok, ha otthon teszek-veszek szintén az megy a háttérben. Amellett, hogy rengeteg hasznos dolog elhangzik ott, sokszor nagyon szórakoztató is a műsor. Na meg mindig a mai zenéket játsszák, így azokkal is teljesen naprakész maradok.

Persze a hasznos dolgokról való beszélgetés nem mindegyik rádióban van jelen, de én kifejezetten csak azokat a csatornákat szeretem, ahol sokszor van szó érdekességekről és aktualitásokról. Minden új “trendről” itt hallok először, ha a fiaim már nem leplezik le előttem előzetesen.

A legutóbb például a biciklikről és annak új típusairól beszélgettek. Amikor meghallottam azt a szót, hogy E-bike, csak úgy lestem. Nagy szerelmese vagyok a bicajozásnak, így meglepve ért, hogy még nem hallottam erről. Az E-bike nem más, mint az elektromos kerékpár másik neve.

Elektromos kerékpároknak azokat a bicikliket nevezzük, amelyek elektromos motorral működnek. Ezek az elektromos rásegítéssel működő kerékpárok pedálozás nélkül is mozgásra bírhatók. Akár elforgatható markolattal vagy gombokkal is el lehet őket indítani.

Kívülről nem annyira a bringákra hasonlítanak. Sokkal inkább a robogókkal vélhetünk fel hasonlóságokat, azonban a hazai szabályozások miatt nem segédmotoros kerékpárnak minősülnek, csak szimplán bicajoknak.

Miután ismeretes lettem ezekkel a szerkezetekkel, teljesen rájuk függtem. Addig nem nyugodtam el, amíg nem szereztem be egyet saját magamnak.

Egy számomra addig ismeretlen weboldalról rendeltem meg a saját E-bike-omat, a motorbolt.co.hu nevű oldalról. Fiam talált rá a keresőben és egyből átküldte, mert szerinte nagyon jó áron voltak fent az elektromos bicajok.

Tudni kell azt, hogy ezek a járgányoknak az ára egészen pár százezer Ft-tól akár több millió Ft-ig is terjedhet. Én próbáltam egy közép árkategóriásat találni, ami azért nem a legolcsóbb vagy a legprimitívebb.

Nagy segítségemre volt az oldalon található összehasonlító funkció, hiszen annyira nem értettem a szerkezetekhez. Ennek segítségével össze tudtam hasonlítani két bicajt, amelyek tetszettek, hogy lássam melyik minősül szerkezetileg jobb választásnak.

Mint kiderült, a cégnek nem csak webshopja van, hanem egy fizikai üzlettel is rendelkeznek Dunaföldváron. Hozzánk ez a település nagyon közel van, így arra jutottam, hogy nem megrendelni fogom a biciklit, hanem ha már van rá lehetőségem, személyesen elhozom. Persze ehhez is megrendeltem előzetesen a terméket, csak éppen a személyes átvételt választottam a kiszállításos opció helyett.

Nagyon meg voltam elégedve az E-bike-kal, amit kézhez kaptam. Csak úgy ment mint a golyó és már ránézésre nagyon strapabírónak tűnt.

Érdemes lehet nektek is körbenézni a motorbolt.co.hu oldalon, hiszen nem csak elektromos bicikliket, hanem sima bicikliket, motoros kiegészítőket és mindenféle alkatrészeket is lehet náluk vásárolni. Biztos vagyok benne, hogy a széles termékkínálatukban mindent meg fogtok találni, amire csak szükségetek van.

Ráadásul a vásárlásaitokkal hűségpontokat is gyűjthettek, amit később kuponként válthattok be. Hát nem szuper? Valószínűleg én is visszatérő vásárló leszek és felhasználom a pontjaimat, amiket erre a vásárlásra kaptam.

Lehet, hogy a végén még az egész család E-bike-kal fog közlekedni.