Nincs jobb, mint a saját autódban rádiót hallgatni

Sokan azt mondják, hogy mára a rádióhallgatás már kiment a divatból. Azzal egyetértek, hogy néha hallgathatatlan majdnem az összes csatorna, mert tele van reklámmal és mindig ugyanaz a 10 zeneszám megy. De azért, amikor egy hosszabb autóútra mentünk gyerekkoromban, akkor mindig elszórakoztatott a rádióhallgatás. Ez a kellemes emlék is motivált abban, hogy úgy döntsek, hogy az egyetem alatt elkezdjem a jogosítvány megszerzését. Az egyik félévemben nem volt sok órám, ezért arra gondoltam, hogy ez egy ideális időszak, így elkezdtem felmérni, hogy milyen autósiskolák közül tudok válogatni. Megnéztem több lehetőséget is, de végül a Fordulat Autósiskola weboldala fogott meg. Azért is szimpatikusak voltak, mert a honlapjuk átlátható volt és rengeteg hasznos információt tartalmazott. Örömmel láttam azt is, hogy motoros jogosítvánnyal is foglalkoznak, ami minidig is érdekelt. Na, de az első az autós jogosítvány, amihez a Fordulat Autósiskola maximálisan meghozta a kedvemet.

Jogosítvány szerzés lépésről lépésre

A beiratkozást elintéztem online, mivel szeretem az ilyesmit online megoldani. Pont jókor iratkoztam be, csak egy hetet kellett várnom, amíg elindul egy új elméleti oktatás. Pozitívumnak tartottam, hogy van lehetőség online is elvégezni a tanfolyam elméleti részét, de mivel ráértem ezért úgy voltam vele, hogy bemegyek személyesen az órákra. Egyébként nagyon gördülékenyen voltak összerakva a jogosítvány szerzés lépései. Az elmélettel kezdődik minden, aminek a lezárása egy KRESZ vizsga. Amikor sikeresen teljesítettük a KRESZ vizsgát, akkor a következő lépés már a gyakorlati oktatás lesz. Ennél a részénél van lehetőség arra, hogy mi magunk válasszuk ki az oktatót (és a hozzátartozó autót). Van lehetőség a weboldalon megnézni, hogy kik közül tudunk válogatni. Ha megvan, hogy kit szeretnénk, akkor a sikeres elméleti vizsgát követően fel kell venni a kapcsolatot az oktatóval. Amikor ő szabaddá válik (igen, itt lehet, hogy várni kell majd valamennyit), akkor elkezdődhet az izgalmas része a dolognak: a vezetés tanulása.

Van egy meghatározott óraszám, amit mindenképpen le kell vezetni, de amennyiben bizonytalanok vagyunk, van lehetőség arra is, hogy plusz gyakorló órákat vegyünk. Amit még mindenképp el kell végezni, azaz elsősegély tanfolyam és kurzus. Ez egy rövidebb lélegzetvételű tanfolyam, általában két alkalmas. Ha ez is megvan, illetve levezettük a szükséges óraszámot, akkor jöhet a végső megmérettetés: a forgalmi vizsga. A forgalmi vizsga egy előre megbeszélt időpontban fog megtörténni. Amikor ezt is sikeresen letudtuk, akkor már csak néhány adminisztratív teendő maradt hátra, és ezután már csak egy kicsit türelmesnek kell lenni, és már a kezünkben is tarthatjuk a vezetői engedélyünket.

A Fordulat Autósiskola segítségével gördülékenyen megszerezheted a jogsit

Az elméleti oktatást nagyon élveztem, és elsőre meg is lett a KRESZ vizsgám. Most sajnos, egy kicsit várnom kell, hogy szabaddá váljon az oktató, akit választottam, de már nagyon izgatott vagyok. Már most úgy érzem, hogy jól döntöttem, amikor a Fordulat Autósiskola mellett döntöttem!