Egy rádiós műsor után kezdtek érdekelni a hőszivattyúk

Néha nagyon is megéri odafigyelni arra, amit az ember a rádióban hall. Nekem általában csak a háttérzajt adja vezetéshez vagy főzéshez, azonban a múltkor egy nagyon érdekes riportot volt szerencsém hallani, ami történetesen a megújuló energiáról szólt. Egy szakértő felsorolta és röviden bemutatta, hogy milyen “zöld” megoldások léteznek, ha valaki a természet erőit kiaknázva szeretne energiát előállítani, és ezzel egy okos befektetésen keresztül pénzt megtakarítani. Felsorolta a napelemes rendszereket, mint legnépszerűbbet, nekem azonban sokkal jobban megragadták a fantáziámat a hőszivattyúk. Ezekről korábban csak említés szintjén hallottam, azonban ekkor eljött az idő, hogy alaposabban is utánanézzek, miből is állnak ezek. És de jó, hogy utánanéztem, hiszen így rábukkantam a klimaglobal.eu oldalára is. Mi az ő különlegességük? Hőszivattyú értékesítés és telepítés Magyarország teljes területén!

A hőszivattyú egy igen érdekes háztartási méretű erőmű-fajta, ami alacsony energiafelhasználással képes nagyon gazdaságosan fűteni, hűteni vagy éppen meleg vizet előállítani. A működése nagyjából úgy foglalható össze, hogy a környezeti közegből (földből, levegőből, vízből) egy hűtőközeg segítségével hőenergiát von el, ezzel felmelegítve a keringetett vizet, aminek a hőenergiáját azután a radiátorok leadhatják. de ugyanezen az elven működik a klímaberendezés is, ami levegő-levegő hőszivattyúnak felel meg, és ami a szoba belső hőjét elvonva hűti le azt. Bizonyos hőszivattyú rendszerekkel a használati melegvizet is elő lehet állítani, így se bojlerre, se gázkazánra nincs többé szükség. Szóval egy beruházással akár több háztáji berendezést is ki lehet váltani. Ha okosan választasz, akkor se a fűtésre, se a légkondira, se a vízmelegítésre nem lesz többé gondod.

De hogyan működik, ha odakint például fagy? Ez a kérdés bennem is felmerült, de a klimaglobal.eu oldala ezt a kételyemet is eloszlatta. Ugyanis ami melegebb az abszolút 0 foknál, abból még lehet valamennyi hőt elvonni. Keresgélésem, kutatásom közepette akadtam rá erre az oldalra, mert rettentően felcsigázott ez az egész gondolat. Nekem nagy kertem van, miért ne fektethetnék be valamilyen hőszivattyúba? Ők pedig nagyon informatívan és mobilisan oldják meg ezt az egészet. Hőszivattyú értékesítés és telepítés Magyarország teljes területén! Hát kell ennél jobb? Bárhonnan keresem is meg őket, szívesen állnak a rendelkezésemre! Emellett az oldalukon bárki elolvashat minden hasznos, ide vonatkozó információt, és ha további kérdése lenne, akkor nyugodtan fordulhat hozzájuk.

Mint megtudtam, a hőszivattyús szolgáltatásuk úgy működik, hogy ha valaki tőlük kér árajánlatot, akkor egy ingyenes helyszíni felmérés is hozzá tartozik a folyamathoz. Ha pedig úgy találják, hogy az elképzelt rendszer nem megvalósítható, azt kerek perec megmondják, senkit sem fognak hitegetni, átverni. Én úgy voltam vele, hogy ha egy talajszondás vagy tajalkollektoros hőszivattyú nem is fér bele, akkor legalább egy levegő-víz vagy levegő-levegő biztosan, mert annyi helyet azért csak lehet egy udvaron szorítani, hogy a betonalap elférjen a kültéri egységnek. El is küldtem nekik boldogan az árajánlatkérésemet, hiszen alaposan sikerült elnyerniük a bizalmamat. Hőszivattyú értékesítés és telepítés Magyarország teljes területén! Ilyen szolgáltatást sem vállal ám manapság mindenki!

Végül igazam lett, és a helyszíni felméréskor inkább a levegő-víz hőszivattyút ajánlották. Jobban is jártam, mert a földes rendszerek igen drága és körülményes talajmunkát igényelnek. Abban viszont szerencsém volt, hogy a hőszivattyú összekapcsolható a meglévő fűtésrendszeremmel, így ennek az átalakítását megúsztam. Mondanom se kell, nagyon várom már a napot, amikor kijönnek, és elvégzik a munkálatokat, így végre én is büszke megújuló energia-felhasználó, hőszivattyú tulajdonos lehetek!