Az autóm zaja elnyomta a rádiót is

Nálam az autózás és a rádiózás szétválaszthatatlanul egybeforrt, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Amint beülök és ráadom a gyújtást, már kapcsolódik is be a kedvenc hírcsatornám, ahol egyrészt folyamatosan értesülök a hírekről, másrészt az útinformot is figyelhetem, nehogy dugóba kerüljek. Azonban nemrégiben történt egy eset, ami azon ritka alkalmak egyike volt, hogy menet közben inkább kikapcsoltam a rádiót. Figyelmes lettem ugyanis egy furcsa, teljességgel szokatlan zajra, ami felettébb nyugtalanított. Egyelőre még nem lehetett a kocsimon érezni, hogy csökkent volna a teljesítménye, vagy döcögni kezdett volna, de én határozottan elkezdtem aggódni. Amint beértem a munkahelyemre, az első dolgom volt utánanézni, hogy a közelben hol van egy megbízható szerviz, és így akadtam rá a Metaautoszerviz.hu oldalára, akikhez végül az autómat vittem.

Mikor aggódik az ember, érthető, hogy igyekszik utánanézni a dolgoknak. Én is megpróbáltam rákeresni, hogy a hallott hangot mi okozhatja, de mint tudjuk, ez annyit ér, mint blogok meg cikkek alapján diagnosztizálni magad. Ha köhögsz, akkor egyszerre állhat fenn agytumor, övsömör, terhesség és prosztatagondok. Szóval végeredményben úgy voltam vele, hogy inkább nézze meg szakember, az a biztos. De nem akartam munka után túl messzire menni, így itt, a 18. kerületben nézelődtem. Meg is találtam a már említett Metaautoszerviz.hu oldalát, akik szerencsére nem messze vannak az irodától, ahol dolgozom. Körülbelül 5-10 perces út, bíztam benne, hogy ezen idő alatt nem mondja be az unalmast a kis tragacsom. Fel is hívtam őket a megadott számon, és megbeszéltem velük, hogy délután odagurulok.

Próbáltam a telefonban elmagyarázni, hogy mit tapasztaltam, de legyen valaki akármilyen képzett szakember, érthető, hogy egy laikus leírása alapján látatlanban nem fogja tudni még csak megtippelni sem, hogy mi okozhatta a zajt. Mondták, hogy az ilyesmit értelemszerűen nem árt kivizsgálni, jól is teszem, hogy foglalkozom az üggyel, mert minél hamarabb csípünk el egy kialakulófélben lévő problémát, annál valószínűbb, hogy könnyen meg lehet javítani. Ráadásul ha ez valami súlyosnak az előjele, ami akkor üt be, mikor az autópályán 130-al száguldok, akkor a saját és mások épségét és veszélyeztetem. Apukám is arra tanított: fiam, a gépjárművel nem viccelünk, mert életek múlhatnak rajta.

Munka után odamentem tehát a Metaautoszerviz.hu műhelyéhez, és minden szükségeset megbeszéltem a szakemberekkel. Mondták, hogy beletelhet pár napba, mire sorra kerül az enyém, de úgy voltam vele, hogy inkább járok busszal egy ideig, mintsem lerobbanjon vagy irányíthatatlanná váljon a kocsim. Megadtam az elérhetőségeimet, és vártam a fejleményeket. Nagyjából egy hét múlva telefonáltak, hogy megvan a hiba, ki is javították, mehetek érte, ennyi- és ennyi lesz. Nagyon megörültem, hiszen sokkal hosszabb időre voltam felkészülve, így amint lehetett, le is tettem a melót, és futottam a műhelyhez. Ott a szerelő elmagyarázta, hogy csapágyprobléma volt, az egyik a kelleténél jobban elkopott, valószínűleg anyaghiba miatt. De kicserélték azt is, meg a régebbieket is, szóval most olyan csendes és sima lesz a működése, mint új korában!

És ami a legjobb: nem is kellett egy kifejezetten horrorisztikus összeget fizetnem! A Metaautoszerviz.hu szakértő munkatársai kiváló munkát végeztek, kifejezetten fair áron. Itt döntöttem el, hogy ha a jövőben bármilyen új probléma üti fel a fejét a kis kocsimban, rögtön őket fogom felkeresni. Végtelenül elégedett vagyok a munkájukkal, és másnak is csak javasolni tudom, hiszen ritka ma már az ennyire jól és becsületesen dolgozó autószerviz. Ha te is hasonló cipőben jársz, mint én, akkor ne habozz, irány a Metaautoszerviz.hu!