Rádiótól az egészségig

Picit sajnálom, hogy a mai fejlett technológiás kor kivetette magából a rádiók dimenzióját. Pár évtizeddel ezelőtt még mondhatni kiváltságnak számított, ha valaki rendelkezett egy ilyen készülékkel: egyes filmekben a mai napig idillikusan ábrázolják, ahogy egy család összegyűlt például a nappaliban, vagy a szalonban, és az aktuális meccset, vagy a háború eseményeit hallgatták, ha épp nem voltak olyan szerencsések, hogy békés időkben élhessenek.

Nemrég vásárolt autómba szerettem volna beszerezni egy olyan igazi, “antik” rádiót, amelyekbe kazettákat is bátran be lehet helyezni. Ez a vágyálmom azonban nem igazán talált rá a megvalósítás útjára: hiába kérdezgettem körbe barátokat és 10 éve nem látott ismerősöket, egyszerűen sehol semmilyen nyomát nem találtam egy ilyen készülék jelenlegi létezésének.

Elkeseredésemben nem tehettem mást: rá kellett szabadulnom az internetes keresőoldalakra, hogyha valóban szert akartam tenni egy ilyen kazettás remekműre.

Legnagyobb meglepődésemre ez az ösvény sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: csak ósdi darabok jöttek velem szembe, amikről nem igazán az volt az előfeltevésem, hogy kifogástalanul muzsikáltak volna nekem a hétvégi, országúti kocsikázásaim során.

Váratlanul azonban rábukkantam egy szimpatikusnak tűnő weblapra: a netbiobolt.hu-ra, ahol rengeteg vitaminnal, multivitaminnal és egyéb biotermékkel lehetett összefutni.

Mindemellett részletesen olvashattam arról is a netbiobolt.hu nevű oldalon, hogy nem minden vitamin előállítására képes a szervezetünk, ezért azokat valamilyen úton-módon (pl. tápanyag formájában) muszáj bejuttatnunk a testünkbe, hacsak nem szeretnénk olyan kellemetlen tünetekkel küszködni, mint pl. szédülés, fejfájás, hajhullás stb.

Az egészséges táplálkozás kiindulópontnak már jó, azonban nem jelent 100 %-os garanciát arra, hogy minden, szervezetünk zavartalan működéséhez fontos szerves anyagot biztosítani tudja számunkra.

A netbiobolt.hu webshopjában szerencsére nem kell aggódnunk amiatt, hogy szerveink bármilyen ilyen fontos anyagban hiányt szenvednének: a vitaminok és multivitaminok színes spektrumán kívül ugyanis találhatunk itt különféle pezsgőtablettákat is.

Sőt, ha ez még nem lenne elég: a netbiobolt.hu segítségével háziállatainkat is megajándékozhatjuk vitaminokkal, persze, csak, ha szükségük van rájuk.

Különösen elnyerte a tetszésemet, hogy – a felsorolt, széleskörű kínálaton túl – még reform élelmiszerek vásárlására is van lehetőség a netbiobolt.hu-n. Kókuszlisztet ugyanis már legalább olyan mély vágyakozással szerettem volna venni, mint kazettás rádiót, de hát eddig nem leltem rá sehogy sem.

Nagyjából 40 percig tartó böngészgetésem után, arra a következtetésre jutottam, hogy eddig mekkora hibát követtem el: olyannyira akartam azt az égig felmagasztalt rádiót, hogy közben elfelejtettem élvezni az új autóm kényelmét.

Ehhez a következtetéshez végülis csak az kellett, hogy a netbiobolt.hu nevű weblapon rábukkanjak a régóta áhított kókuszlisztre: ez ébresztett rá arra, hogy – ha sokszor nem is kapjuk meg pontosan azt, amit szeretnénk -, az nem jelenti azt, hogy semmi nem lesz a miénk, amire vágyunk, vagy, hogy soha nem lesz a miénk.

Sőt, ha valami nagyon nem akar összejönni, éppen akkor érdemes a leginkább a “mellékutakra” figyelni: akkor jöhet velünk szembe az, ami jó hatással lehet ránk, és nem is kell erőlködnünk azért, hogy a miénk legyen.