Csavaros rádiózás

A rádió mostanra talán kiment a divatból. Sőt, nem is talán, hiszen már korántsem rendelkeznek akkora népszerűséggel az ilyen műsorok, mint pl. a különféle videófelületeken elérhető “alkotások”.

Ez sajnálatos hír, mivel kiskoromban minden reggel nagy szeretettel és várakozással hallgattam a reggeli műsorok álmatag poénjait, érdekesnek találtam a felhozott témákat – már, ha nem viccelték el – és úgy éreztem, hogy egy értékes beszélgetést van szerencsém hallgatni.

Mindezt persze hétévesen nem tudtam ilyen cikornyásan leírni, kellett hozzá némi idő, mire erre rájöttem. Azt hiszem, kissé hiányolom is ezeket a rádióbeszélgetéseket: azon túl ugyanis, hogy minőséginek tartottam őket, rendkívül élénkítő hatással voltak az emberre.

Azáltal, hogy kora reggel gondolkodásra ösztönözték az ember agyát – furcsa módon – valahogy kevésbé érezte magát élőhalottnak a reggeli “rohanásban”.

Pár héttel ezelőtt feltört bennem a gyerekkori énem iránti nosztalgia, ezért úgy döntöttem, hogy szerelés közben meghallgatok majd egy rádióműsort, a régi szép idők emlékére.

Az íróasztalom csavarjai ugyanis egy ideje rakoncátlankodtak, így kénytelen voltam újakat beszerezni. Csakhogy, az sem ment zökkenőmentesen, mert a környék egyik barkácsboltjában sem sikerült találni olyan csavarokat, amelyek illettek volna az asztalomba.

Jobb lehetőség híján, nekivágtam az internet hullámainak, és kutatásaim közben végig reménykedtem abban, hogy nem fognak sokkolni a csavar árak.

Végül, sikerült rátalálni a csavarholding.hu nevezetű oldalra, ahol rengeteg féle csavarral volt szerencsém találkozni: volt ott alapcsavar, betoncsavar, hernyócsavar, konfirmátor csavar, valamint rozsdamentes-és saválló csavar is.

A hihetetlenül széles választék láttán, arra az elhatározásra jutottam, hogy mindegyik típusú csavarból berendelek néhányat.

Sosem lehet tudni ugyanis, hogy mikor mi romlik el, ráadásul, legutóbb a szék is mintha imbolygott volna kissé alattam (bár az lehet inkább a növekvő testsúlyom hibája).

Külön szimpatikus volt a csavarholding.hu-ban, hogy teljesen világos és átlátható volt a weboldal: a csavarfajták szembetűnő módon szét voltak választva egymástól, vagyis külön-külön voltak feltüntetve, ami jelentősen csökkenti annak az esélyét, hogy véletlenül rossz csavart rendel az ember.

Szerencsére, a csavarholding.hu-nál sem a csavar árak, sem pedig a kiszállítási idő mértéke nem pergette le a szemöldökömet: időben és anyagilag egyaránt meglehetősen kifizetődő volt a csavarholding.hu termékeit választani.

A csavarok megérkezése után neki is láttam a tervezett, rádiós szerelésnek: ennek megvalósításáért képes voltam felkelni hajnali fél hatkor, és a régi szép idők emlékére, maximális hangerőre tekertem a reggeli műsort.

A csavarholding.hu persze, nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy ez a nosztalgikus reggel még jobb legyen: a csavarok ugyanis kifogástalan minőségűek voltak, nagyjából fél óra alatt el is készültem minden szükséges művelettel.

Nem mondanám azért, hogy a reggeli rádióműsor olyan élénkítőleg hatott rám, mint kisiskolás koromban, de azért – a lecsukódó szemeim ellenére – valahogyan sikerült betekerni azokat a csavarokat.

A csavarholding.hu-nak köszönhetően az íróasztalom visszanyerte eredeti állapotát, és még nosztalgiáznom is sikerült mindeközben.