Amikor egy rádióműsor aranyat ér, avagy két energiatanúsítvány története

Egyik kollégámmal, Pannival nemrég elmentünk ebédelni egyet, és miközben ettünk, szólt valamelyik rádióadó, amit egyébként észre se vettünk egészen addig, amíg el nem indult egy egészen érdekes kis műsor.

A téma az ingatlanpiac helyzete volt, de a beszélgetés egy pontján az ingatlan adásvétellel járó praktikus teendők is szóba kerültek, aminek egyébként Panni még örült is, mert egy ideje már folyamatban volt a lakása eladása, ugyanis párjával, Danival az agglomerációban kezdtek közösen házépítésbe.

Panni egyébként ekkor már ott tartott, hogy már az ingatlanközvetítője is megvolt, sőt, ekkor már két érdeklődő meg is nézte a lakást, ehhez képest azonban maga is meglepődött, amikor a műsorban elhangzott, hogy egy ingatlan eladásához kevés kivételtől eltekintve érvényes energetikai tanúsítvány is kell.

Amikor pedig Panni utánajárt a dolognak, akkor kiderült, hogy az ő tanúsítványa már 3 hónapja lejárt, így aztán mindenképp csináltatnia kell újat, ugyanakkor közben pont egy komolyabb érdeklődő is bekopogtatott.

A szerencse az volt, hogy Panni bátyja azonnal tudott is ajánlani egy megbízható céget, ahol a felmérés elvégzésétől számítva akár 12 órán belül elküldik SMS-ben a HET-számot, s ennek segítségével az ügyvéd már kiállíthatja az adásvételi szerződést.

Panni gyorsan fel is kereste őket, és teljesen ledöbbent, amikor az este negyed 7-re lezárult telefonbeszélgetés után még aznap este negyed 8-ra ki is érkeztek hozzá megcsinálni a felmérést.

A dolog egyébként nagyon gyorsan ment, mert a feltétlenül szükséges helyrajzi szám mellett minden tervdokumentáció is kéznél volt, tehát az alaprajz és a műszaki leírás is.

Másnap reggel pedig Panninak már ment is az SMS a bűvös azonosítóval, délutánra pedig már megvolt az adásvételi szerződés is, és az egyébként rendkívül korszerű, BB energetikai minősítést kapott ingatlana így sikeresen új gazdára talált.

energetikai tanúsítvány lekérdezése

A birtokba adásra a szerződés szerint 15 napja volt Panninak, úgyhogy nagy volt az izgalom, mert be kellett fejezni a kissé félbemaradt átcuccolást Danihoz, ez azonban nem akadályozta meg őket abban, hogy csapjanak egy kis ünnepséget a sikeres eladás örömére, azonban Dani ezen az estén kissé kedvetlen volt, mert a saját lakására kiállított tanúsítványt sikerült elhagynia, és úgy tűnt, hogy nem is tudja pótolni, csak újracsináltatni.

Az ünnepségen azonban Panni bátyja, Zoli is ott volt, aki a tanúsítványokkal foglalkozó cég weboldalát Daninak is átküldte, és mutatta, hogy az energetikai tanúsítvány lekérdezése a kiállítástól számított 10 évig lehetséges náluk, majd hozzátette, hogy higgye el, ez a csapat tényleg megbízható.

Danit ez valamelyest feldobta, és el is döntötte, hogy mindenképp velük csináltatja meg a lakásához az új tanúsítványt, sőt, a majdan elkészülő házhoz is.

Ez amúgy nem csoda, hiszen a cég árgaranciát és 100%-os elégedettségi garanciát is vállal, a munkavégzésben pedig, ahogy Panni esete is mutatta, kimondottan rugalmasak, gyorsak és megbízhatóak, ráadásul még különféle kedvezményeik is vannak.

Danit mindazonáltal leginkább persze az motiválta, hogy ha ezzel a céggel dolgozik, akkor biztos nem fordulhat elő az, hogy ne lehessen megoldható az energetikai tanúsítvány lekérdezése, hiszen ez a szolgáltató egészen az érvényesség idejéig megőrzi azt digitális formában, így az ügyfél rajtuk keresztül bármikor hozzáférhet.