Te szoktál még rádiót hallgatni?

Amikor feltalálták a rádiót és a televíziót, akkor mindenki előszeretettel használta és az volt a menő, ha valakinek volt. Mindenki szerette volna ezeket a készülékeket és a rádió be is került a legtöbb háztartásba. Ezen keresztül mindenki értesülhetett az aktuális történésekről és a világ elkezdett szép lassan modernizálódni.

A kor előre haladtával egyre több mindenre nyílt lehetőségünk. Ezért ennek köszönhetően ha munkát szeretnénk vállalni, akkor azt egyszerűen és gyorsan megtehetjük. Az internetnek hála az álláshirdetések zöme online megtalálható és meg is pályázható.

Amikor diákként diákmunka után keresgéltem, akkor még nem volt ennyire jelen az online világ. Éppen ezért egy kicsivel nehezebb dolgom volt. Viszont napjainkban nagyon sok iskolaszövetkezet van már, akiknek a honlapjukon több száz vagy ezerféle munka megtalálható.

Szerintem az egyik legjobb ilyen iskolaszövetkezet a TopiWork. Nagyon sok fajta munka megtalálható az oldalukon. Ha kérdésed merülne fel, akkor szívesen segítenek és az oldalon is találhatsz válaszokat a gyakran felmerülő kérdésekre. Gyorsan és egyszerűen lehet rajtuk keresztül munkát vállalni, ezért ha nem szeretnéd húzni az időt és minél hamarabb munkába szeretnél vágni, akkor jelentkezz még ma az általad legjobbnak ítélt munkára, hogy a kiválasztási folyamatba bekerülhess.

Kíváncsi vagy milyen munkák közül tudsz válogatni?

Mivel többféle munka is megtalálható az oldalukon, ezért kategóriákra lettek osztva, hogy könnyebb legyen a keresés illetve átláthatóbb legyen az egész honlap. A következő kategóriák születtek: otthonról végezhető diákmunka, IT, alkalmi munka, gazdasági, egyéb, fizikai munka, műszaki területet érintő munkák, HR & marketing. Ha ezek közül valamelyikben tudod, hogy jó vagy, vagy csak szívesen kipróbálnád magad, akkor ne habozz és nézz szét a diákmunka kínálatukban!

Amennyiben nem releváns tapasztalatszerzés a cél, hanem csak szükséged van valamilyen munkára, akkor az alkalmi, a fizikai illetve az egyéb munkák között lehet érdemes válogatnod. Mint látható, a sok diákmunkának köszönhetően szinte mindenki megtalálhatja azt, amire épp szüksége van, vagy amivel olyan tapasztalatot szerezhet, ami a későbbiekben számítani is tud.

A megfelelő diákmunka kiválasztása ezért is lehet fontos. Ha olyan területen kezdsz el dolgozni, amivel a jövőben valóban szeretnél foglalkozni, akkor gyakornoki munkák is vannak. Ezeknek köszönhetően mire végzel a tanulmányaiddal már akár 1-3 éves munkatapasztalatod is lesz az adott területen. Ezért előnybe kerülhetsz az olyan jelentkezőkkel szemben, akik addig még nem dolgoztak sehol, csak tanultak.

Azonban azt fontos lehet megemlíteni, hogy csak akkor érdemes diákmunkát vállalni az iskola mellett, ha valóban van rá időnk és nem hátráltat minket.

Amennyiben cégként szeretnél együtt működni iskolaszövetkezetekkel, de még nem találtad meg a számodra legmegfelelőbbet, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalát mindenképp érdemes lehet megnézni. Itt el lehet olvasni olyan véleményeket is, amit azok a cégek mondtak, akik már együtt dolgoznak a TopiWork csapatával. Ezekből megtudhatjuk, hogy a iskolaszövetkezet jó munkát végez a kiválasztás folyamán, hiszen a cégekhez már csak a legesélyesebb diákok jutnak el. Emellett nagyon jól felkészültek és rugalmasak is, amit a cégek nagyon kedvelnek bennük

Még azt is megtudhatjuk a honlapjuk olvasása közben, hogy miért lehet érdemes diákszövetkezetekkel együtt dolgozni és miért jó a diákmunkaerő.

Ilyen pozitívum például az, hogy a foglalkoztatás járulékmentesen megy végbe. De ide tartozik még az is, hogy nem kell az adminisztrációval foglalkozni, a diákok körében a cég ismertsége nőni fog. Illetve az iskolaszövetkezettől kapott számla költségként elszámolható. Így egy vállalkozás valóban jól járhat egy ilyen együttműködéssel.

Ha diákmunkát szeretnél vállalni vagy diákmunkát adni a fiatalok részesre, akkor keresd fel a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalát. Itt minden fontos információt megkaphatsz az együttműködéshez.