A rádióban is sokat hallhatunk az egészséges életmód fontosságáról

Sokat hallgatok rádiót, és feltűnt, hogy a különböző műsorokban egyre többet beszélnek az egészséges életmód fontosságáról. Valójában egy idege már fontolgatom, hogy áttérek egy kicsivel egészségesebb táplálkozásra, mert az utóbbi időben, amióta a koliba költöztem kicsit megszaladt velem a ló. Már csak lustaságból is zacskós levest vacsorázok, és a sarki gyrosos is lassan már előre köszön, annyiszor jártam nála az utóbbi időben. Holnap viszont hazautazom a nyári szünetre és kihasználva a jobban felszerelt konyha lehetőségeit, szeretnék egy kicsit odafigyelni arra, hogy mit eszem, és visszabillenteni az egyensúlyt a szervezetemben, amit hónapok óta gyorskajával tömök. A motivációt egy rádióműsor adta, ahol felkavaróan hosszú ideig sorolták milyen hatással lehet a testünkre, ha sokáig nem látjuk el a megfelelő tápanyagokkal, és bár ezek közül sok számomra eddig is nyilvánvaló volt, összességében mégis rávett arra, hogy változtassak.

Anyukám, aki eddig is rossz szemmel nézte a videóhívások során a hátam mögött sorakozó pizzásdobozokat kifejezetten örült az elhatározásomnak és át is küldte chaten egy áruház honlapját, ami szerinte jól jöhet. Ez nem más, mint a www.biocity.hu, egy egészséges élelmiszereket, illetve kozmetikumokat forgalmazó áruház webshopja. Eddig nem jutottam hozzá, de most, amíg az ételfutárra várok leülök és átböngészem az oldalt. Legnagyobb örömömre az üzletük Szegeden található, amely nincs messze a szülővárosomtól, ahova holnap hazamegyek, így akár el is ugorhatok majd a termékekért. Viszont az oldalról természetesen rendelni is lehet, országos kiszállítással, így ha majd visszatérek Pestre se kell lemondanom a termékeikről, ha beválnak. A rendeléseket a cég legkésőbb 6 munkanapon belül teljesíti, de akár már két napon belül megkaphatjuk a csomagunkat. A termékekre egy hónap garanciát vállalnak, ezalatt meggondolhatjuk magunkat a rendeléssel kapcsolatban és visszaküldhetjük az áruházba.

A választék meglehetősen nagy, a reform élelmiszerektől kezdve az étrend kiegészítőkön át, a drogériás termékekig sok minden megtalálható a BioCitynél, amely egy öko háztartás vezetéséhez szükséges. Az étrend kiegészítők funkciójuk szerint vannak kategorizálva, találhatunk például fogyást segítő zsírégetőket,  lúgosításra alkalmas készítményeket, és testépítés, illetve teljesítményfokozás  érdelében fogyasztandó szereket. A kozmetikai cikkek kategóriájában testápolással, arcápolással, láb és kézápolással, illetve hajápolással kapcsolatos termékek közül válogathatunk, más egészségmegőrző termékekről nem beszélve. Külön fül alatt tájékozódhatunk a különböző márkákról is, ami számomra nagyon szimpatikus hiszen a legtöbbet nem ismertem eddig közülük, így azonban átfogó képet kapok a gyártókról.

A kedvező árakon túl folyamatos akciókkal, illetve pénzvisszatérítéses jutalommal is kedveskednek vásárlóiknak. Ezen felül egy blog is található a www.biocity.hu oldalon, amelyen kifejezetten hasznos bejegyzéseket olvashatunk az egészséges életmód témakörében. Olvashatunk többek között a glutén mentes életmód, a bio élelmiszerek, illetve a nyers, vegán ételek előnyeiről, a gyors ételek és a cukros édességek káros hatásairól az agyra, vitaminokról és bőrápolási tippekről is. Ezen felül találhatunk recepteket, útmutatókat egészséges ételek elkészítéséhez, és sok aktuális egészségügyi probléma kérdésköréről is olvashatunk.

Ami szerintem szintén kiemeli ezt az áruházat a többi natúr termékeket forgalmazó végek közül, az a társadalmi szerepvállalásuk, amelyről részletesen olvashatunk az oldalon. Több társadalmi cél érdekében is fellépnek, például kupakgyűjtés, vagy adománygyűjtés formájában, amelyeket az üzletükben rendeznek. Az ezekből befolyt összegből beteg gyerekeket, illetve szegény életkörülmények közt élő családokat segítenek. Emellett az oldalukon hangsúlyozzák az újraélesztési készségek fontosságát, amellyel adott esetben akár életet is menthetünk, így annak érdekében, hogy az információ minél több emberhez eljusson rövid útmutatót is nyújtanak, képpel illusztrált formában.

A www.biocity.hu valóban szuper áruháznak tűnik, mind a szociális értékek képviselete, mind a termékeik sokszínűsége és minősége miatt, így én már biztos vagyok benne, hogy ellátogatok hozzájuk, amikor hazaértem.