Rádióban hallottam az iskola előkészítő feladatokról

iskola előkészítő feladatlapok

Ma reggel nagyon nehezen indult a nap. Igazán kómásan ültem a konyhaasztalnál, szürcsölgettem a kávét és hallgattam a rádiót, amiben az iskola előkészítésről, felkészülésről és ezeknek az iskola előkészítő feladatoknak a fontosságáról volt szó.

Erre felkaptam a fejemet, hiszen hamarosan nálunk is képbe kerül majd az iskola, így jobban elmélyedtem a rádió hallgatásába, ahol arról beszéltek, hogy vannak olyan könyvek, gyűjtemények, amikben iskola előkészítő feladatlapok találhatók. Gyorsan rá is kerestem ezekre, hogy pontosan milyenek is vannak, és hogy ez mit jelent, milyen feladatok vannak benne. Mivel Lilike nekem az első gyerekem, így nem igazán ismertem az ilyen típusú könyveket, és a baráti társaságban sincs olyan, aki ezekről tudott volna nekem mesélni.

A keresés alkalmával fedeztem fel Szabó Szilvia oldalát, ahol rögtön belebotlottam egy olyan iskola előkészítő feladatlapokat tartalmazó könyvbe, amely játékosan felépített feladatokat tartalmaz, és ezekkel a feladatokkal vezeti végig a gyereket azon az úton, ami a fejlődését elősegíti. Az itt megszerzett készségek pedig hozzásegítenek a sikeres iskolakezdéshez. Hát ez remekül hangzik!

A könyv borítója egyébként eszméletlenül cuki, nagyon színes és azon kívül, hogy természetesen tartalmazza magának a könyvnek a címét, ami A látogatás a tudás birodalmába címet viseli. Ezek szerint akkor van kettő is? – futott végig a gondolat a fejemben, és ahogy ezen elkezdtem gondolkodni, a lap aljára görgetve észrevettem, hogy egy tudástár könyvcsomag is található az oldalon, ami magában foglalja mindkét úgynevezett baglyos könyvet. Azért nevezik baglyos könyvnek, mert található benne egy bagoly karakter, aki végigkíséri a gyereknek az útját a könyvben, mint egy kis segítőtárs. Ez a bagoly is rajta van magán a címlapon. Az első részének a borítóján a baglyon kívül egy kastély található, illetve egy fa is van a háttérben, ami számomra a bölcsességet és a tudást szimbolizálja pont úgy ahogy a bagoly is. Nagyon cuki az egész, a fán mókus is van, meg kis madárka. Itt egyből a másik könyvborítót is meg tudtam nézni. Ez egy színes, szivárványos, kicsit játszótérre emlékeztető elemeket tartalmazó borító. Mindkettő nagyon gyerekbarát és vidám.

Lilike pont berohant a szobába, amikor ezeket a könyvborítókat néztem, és már azonnal mondta, hogy neki ez kell, de még azt sem tudta, hogy pontosan miről van szó. Valószínűleg először egy mesekönyvre gondolhatott, de aztán elmondtam neki, hogy ebben olyan feladatok vannak, amivel még okosabban léphet be majd az iskolába. Ezen nagyon felpörgött, mondta, hogy ő ezt nagyon-nagyon szeretné kipróbálni és már megígérte, hogy bizonyosan az összes feladatot el fogja benne készíteni. Miután Lilike lenyugodott, tovább olvasva láttam, hogy a két könyv összesen 314 oldalból áll. Ezek a lapok A4-es oldalak, tehát nem kicsi könyvről van szó, és biztos, hogy nagyon sok feladat található benne. Nem olyan feladatgyűjtemény, amiben van 4-5 feladat, amit még aznap letudhat a gyerek, és akkor ezzel le is zárult a nagy felkészülést.

Nagyon szuper, hogy van olyan iskola előkészítő feladatlapok összességét tartalmazó gyűjtemény, amivel fejleszteni tudjuk akár az otthonunkban is a gyereknek a készségeit és képességeit.

Nagyon jól végig van vezetve, hogy milyen készségeket tud fejleszteni a feladatgyűjteményben található feladatok összessége, és hogy miért érdemes ezt megvenni, így nem csak Lilikére alapoztam azt a döntést, hogy megvásárolom ezeket a könyveket. Ráadásul csomagban jobban meg is éri.

Egyébként magán az oldalon is pont azt olvastam, hogy mivel a gyerekek alapvetően szeretnek jól teljesíteni, és ügyesek is akarnak lenni, így bennük van egy ilyen motiváltság arra, hogy megoldják a feladatgyűjteményben lévő feladatokat, hiszen számukra ez egy különleges kihívás és teljesíteni szeretnék. Azon túl, hogy van bennük egy ilyen belső motiváció, mivel színes könnyről van szó nagyon figyelemfelkeltő és érdekes számukra. A könyvben olyan feladatokkal találkozhatnak, aminek a megoldása igazi sikerélményt fog jelenteni a számukra, hiszen olyan jól vannak felépítve a feladatok egymás után, hogy azoknak a nehézségi szintjét nem is veszi észre a gyerek, miközben egyre nehezebb feladatokat fog megoldani.