A hajón milyen rádió szólhat?

Sokan úgy gondolják, hogy már a rádiónak leáldozott, nem hallgatják már annyian a rádióadásokat, mint ahányan kellene, hogy hallgassák. Egy olyan műfaj, mely megosztja az embereket. Végül is annyiban igazuk lehet, hogy a reggeli műsorok engem is kicsit feszélyeznek, én inkább jobban szeretek csak zenét hallgatni reggelente, minthogy különböző témákról hallgassak értekezéseket, véleményeket, melyeket a rádióműsorban dolgozók a mikrofonba mondanak. Mások azzal támasztják alá, hogy vége a rádiózásnak, hogy az emberek a különböző zenecsatornákon olyan számokat válogatnak össze melyeket szeretnek és azok következnek egymás után, nincs reklám, se fölösleges beszéd, csak a zene, mely átkíséri őket a munkába, vagy iskolába menő úton.

A munkáról jut eszembe, éppen kolléganőm mesélte, hogy milyen új megbízatást kapott, mivel tudja bővíteni a szakmai tudását. A főnökeink arra gondoltak, hogy csapépítést lenne jó szervezni, ahol a kollégák jobban meg tudják egymást ismerni, és közös élményekkel gazdagabban tudnak hazatérni. A főnökeink a csapatépítéstől azt várják, hogy nagyobb lesz az összetartás, és ezáltal a munkánk is gördülékenyebben és hatékonyabban fog menni. Nem mintha eddig akármilyen baj is lett volna a munkánkkal, de arra gondoltak, hogy lehetne még hova fokozni ezt az egészet. Így kiadták a kolléganőmnek, hogy szervezze meg a csapatépítést, megadták, hogy milyen árkategóriában mozoghat, egy bőséges mozgásteret engedtek neki. Így tudott a lehetőségek közül válogatni. A lényeg a főnökségnek az, hogy ténylegesen érezzék jól magukat a munkavállalók, majd ezt a remek érzetet hozzák magukkal a munkába is.

Fel volt adva a lecke a kolléganőmnek, még jó, hogy szereti a kihívásokat. Ezért is rögvest neki látott a keresésnek, de első körben ötleteket gyűjtött, hogy mi lehetne az a program, amely mindenki számára élvezetes, új élmény és ami után feltöltődve, újult erővel vetik bele magukat a munkába a kollégák. Ahogy gondolkodott, és tudta, hogy a nyár folyamán jó lenne ezt a csapatépítést összehozni, ami után már a kollégák kinyaralták magukat, de még jó idő van. Így esett a választása a Balatonon való hajókázásra. Ez mindenki számára olyan élmény, amelyet nem felejtenek el egyhamar. A hajóbérlés balatonon nem egy újkeletű dolog, de kell hozzá egy nagyszerű cég, aki biztosítja a hajót, és a hozzá szorosan tartozó kapitányt is. A hajóbérlés balaton tekintetében a kolléganőm talált egy nagyszerű csapatot, akik kimondottan ezzel a témával foglalkoznak. Csapatépítéseket, legény, illetve leánybúcsúkat szerveznek, illetve lehet szervezni az általuk bérbe adott hajókra. Az étel, ital fogyasztás, valamint a külön programok még színesebbé teszik az ott töltött órákat.

A kolléganőm rögvest rá is mozdult erre a remek lehetőségre, hogy a kollégákkal egy vitorlázáson vegyünk részt, annyira jó, hogy ezt kitalálta mivel jó pár a kollégák közül még nem hajóztak kis tavon sem nem, hogy a Balatonon. Nagyon jó választás volt ez, nagyon drukkoltunk a kolléganőnknek, hogy amit kigondolt időpontot az tartható legyen, hiszen előre be kell jelentkezni, és ahogy a honlapon írják, jobb, ha minél előbb megteszik ezt, mivel főszezonban nagyon kelendőek a szolgáltatásaik. Az imáink meghallgattak, mivel volt arra a napra még szabad időpontjuk. Több sem kellett a kolléganőmnek, és máris lefoglalt 4 órát, hogy addig mi ott leszünk a Balaton közepén leszünk, épül és új élményekkel gazdagodik a csapat.