Rádióhallgatás helyett megtaláltam a legjobb fotóst

Sajnos a magam részéről egyre kevésbé tudnak lekötni a mindenféle rádiók. A jó zenét borzasztóan szeretem, de úgy veszem észre, hogy egyre több teret, időt vesznek el a különböző beszélgetős műsorok, amivel önmagában semmi gond nem lenne, hogyha azoknak lenne némi értelmük is, de többnyire sajnos csak az eszement bohóckodások mennek, mindenféle saját ötlet vagy kreativitás nélkül. Jellemzően csak fognak valamelyik közösségi oldalról vagy hírportálról egy hírt vagy hasonlót, amivel ideig-óráig jól elszórakoznak a “műsorvezetők” és ennyi, ez pedig számomra elképesztően idegesítő.

Persze, kérdezhetitek, hogy minek hallgatom, hogyha ennyire zavar? Nos, természetesen önszántamból már nem kapcsolok rádiót, a gond egyedül az, hogy leendő anyósom teljesen meg van veszve ezekért a műsorokért. Nagyon kedvelem őt, ebben viszont nem egyezünk… viszont elég sok helyre hív el, ilyenkor pedig az ő autójával megyünk és kénytelen vagyok lenyelni a békát. Egy ilyen alkalommal, mikor egy pár perces ügyintézése alatt inkább megvártam kint, gyorsan lekapcsoltam a rádiót és a születésnapjára készülve mobilomon elkezdtem családi fotozás kulcsszóval keresgélni – nem is eredménytelenül.

Ahogy rábukkantam családi fotozás szavakkal Szoboszlai Kriszti oldalára, azonnal tudtam, hogy nem is kell tovább keresnem! Párommal az anyukája számára terveztünk egy fotósorozatot hármasban, így hát vőlegényemnek, Péternek is megmutattam és neki is borzasztóan elnyerte a tetszését a portfólió, ráadásul az árakat és csomagokat is teljesen korrektnek tartottuk ezekért a gyönyörű képekért. Szuper lehetőség, hogy a fényképek szabadtéren és stúdiókban egyaránt készülhetnek, utóbbinál viszont azt érdemes figyelni, hogy két csomag esetében azt a fotóalanyoknak kell fizetni, az ár nem tartalmazza. Összesen egyébként négy csomag közül lehet válogatni: alap, exkluzív, VIP és a speciális esetekre gondolva lehetőség van “sokképes” csomagra is befizetni.

Akik a sok képes lehetőséggel élnének, azok két verzió közül választhatnak: vásárolhatnak 50, vagy 100 képet. Előbbi esetben 15 fénykép teljes retusálást kap, a maradék egy szép, alap utómunkát; az utóbbinál pedig 25 fénykép van az árban teljes utómunkával, retusálással, a maradék 75 kap egy alap korrektúrát.

A legdrágább csomag egyébként, nem meglepetésként, a VIP csomag: viszont ebben szuper kényelmi szolgáltatások is elérhetőek, hiszen itt már az ár egyrészt tartalmaz egy néhány órás stúdióbérlést is. Másrészt egy fő kaphat egy professzionálisan elkészített sminket és frizurát, ami szerintem borzasztóan jó, hisz a kisebb önbizalommal megáldottak szuper kezekben érezhetik magukat és biztos, hogy a sorozathoz megfelelő lesz mindene tekintetben. Ha ez még nem lenne elég, ehhez a csomaghoz jár nem kevesebb is, mint egy 20 x 20 méretű, fine art stílusú fotóalbum, szintén nem kis értékben!

Olcsóbb, de szintén remek alternatívák az alap és exkluzív csomagok. Az elsőnél 12 fénykép jár retusálva, de hogyha ez kevésnek bizonyul, kérhetőek további képek is retusálva költségtérítés ellenében. Az exkluzív csomagban már duplaannyi, pontosan 24 fénykép jár az alanyoknak retusálva, viszont ezekre a csomagokra érvényes, hogy stúdió választása esetén annak bérlése az ügyfelet terhelik.

Mondanom sem kell, természetesen Szoboszlai Krisztire esett a választásunk – és nem is bántuk meg! Leendő anyósommal madarat lehetett volna fogatni örömében – mint kiderült, már régóta épp az ő oldalát követte -, és az időpontfoglalástól kezdve is minden kitűnően ment. Elképesztően szép fényképeket kaptunk kézhez, borzasztóan nehéz volt kiválasztani a legjobbakat, mert mindenkiről sikerült a lehető legjobb formáját lencsevégre kapni!