A legtöbb szoftver ma már csak felhő szolgáltatás mellett működik

Ma reggel hallottam a rádióban, hogy a legtöbb szoftver már csak felhő szolgáltatás mellett működik. Ezt úgy kellene értelmezni, hogy egy felhőben tárolja és gyűjti a működéshez szükséges adatokat. Ez végül is teljesen logikus, hiszen egy ilyen, mindenhonnan elérhető tárhelyről sokkal egyszerűbb és gyorsabb előhívni a szükséges elemeket.

Annak kapcsán jött elő ez a téma, hogy a reggeli klasszikus beszélgető műsorban a szoftverek fontosságáról volt szó. Most már ugyanis nem csak a nagyvállalatoknak van szüksége komoly vállalatirányítási rendszerekre, hanem akár a legkisebb, egyéni vállalkozásoknak is. Ez egy nagyon fontos téma, hiszen sokan csak kevés ismerettel rendelkeznek róla, mégis, rengeteg időt lehet megspórolni egy-egy ilyen programmal.

Az uzletiszoftver.com csapata is szóba került, akik azzal foglalkoznak, hogy az egyéni igényekre szabva ajánlanak szoftvereket vagy szoftver családokat. Szerintem ez óriási segítség lehet egy vállalkozás életében.

Természetesen azt sem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy felhő szolgáltatás nélkül tulajdonképpen egyik szoftver sem tud teljes körű segítséget nyújtani. Hiszen gondoljunk csak bele, hogy akár csak egy néhány termékes webshopban is mennyi információ, adat fut át. Ezeket pedig valahol tárolni kell.

Szerencsére épp ezért legtöbbször a programmal együtt felhő szolgáltatást is ajánlanak, így könnyen le lehet rövidíteni ennek az ügyintézésnek a hosszát. Egy vállalkozásnak azt is hiszem, egyébként is sok ilyen digitális megoldásra van szüksége. Na, hát ezt legalább lehet egyszerűbben, akár csomagban is kérni.

A folyamat pontos mikéntjét persze nem ismertem meg egy rádiós beszélgetésből. Éppen ezért, ha hasonló megoldást kerestek, akkor szerintem az Üzleti Szoftver cégtől kérjetek tanácsot. Minden bizonnyal a felhő szolgáltatás ügyében is tudnak nektek segíteni.

felhő szolgáltatás