Egy nem hétköznapi ajándék – az autós klíma fertőtlenítő

Régi megszokásom már, hogy a hétvégi ebéd alatt a háttérben mindig be van kapcsolva a rádió. Ez a szokás még gyerekkoromból ered, ugyanis már akkor is mindig ment a rádió, akár hétköznap reggeli közben, akár a vasárnapi ebédkor. A testvéremet ez mindig nagyon zavarta, ő ugyanis jobban szereti, ha szép csöndben étkezünk. Én személy szerint viszont nyomasztónak érezném, ha azt kellene hallgatnom, ahogy a többiek éppen rágják a falatot. Igazából az édesapám volt, aki ezt a jó szokást elindította. Mondhatni, munkahelyi ártalom, mivel taxisként dolgozik, és azért, hogy éber maradhasson, és valamivel leköthesse a figyelmét, amikor éppen nincs utasa, mindig szól a kocsijában a rádió.

Az az autó, amit éppen használ, kb. 10 éves már, ami ugyan nem tűnik olyan soknak, azonban gondoljunk bele – folyamatos használatban van nap, mint nap. Ennyi használat mellett azonban még egy igazán jó minőségű autós rádió sem működik örökké. Ez az előző évben be is igazolódott, ugyanis ekkor apa rádiója felmondta a szolgálatot. Egy ideig sajnos ki kellett bírnia nélküle, ám anyukámmal úgy döntöttünk, hogy a születésnapjára veszünk neki egy újat. Találtunk is egy az ő autójába illő rádiót. A meglepetés remekül sikerült, apáról sugárzott a boldogság, amikor kinyitotta az ajándékát. Meg is jegyezte, hogy eddig ez volt a legjobb (és legpraktikusabb) szülinapi ajándék, amit tőlünk kapott.

Idén is a munkájához köthető ajándékot adunk apának

Apának szeptember közepén van a születésnapja. Idén is már júliusban elkezdtünk azon agyalni, hogy mit is tudnánk neki adni a jeles alkalomra. Végül úgy döntöttünk, hogy mindenki vesz neki valami apróságot, és nem csak egy nagyobb értékű ajándékot fog kapni. Az, hogy ki mit vesz, azt teljesen ráhagytuk egymásra. Törtem a fejemet, hogy minek is vehetné igazán hasznát, majd eszembe jutott egy remek ötlet – klíma fertőtlenítő! Bár sokaknak nem hangzik túl izgalmas ajándéknak, én tudom, hogy apa nagy hasznát venné.

klíma fertőtlenítő

Amióta kitört a világjárvány, folyamatosan aggódunk apa miatt, hiszen a munkájának köszönhetően ő érintkezik a legtöbb emberrel a családunkból. Sok emberről, akit fuvaroz, nem is lehet tudni, hogy honnan jött. Lehet, hogy éppen egy olyan vakációról tér haza, ahol rengeteg, esetleg fertőzött ember társaságában volt. Apa természetesen minden előírást betart, folyamatosan viseli a maszkot is, fertőtleníti az üléseket, a kormányt, és az autó ajtó kilincsét. De még így sem lehet eléggé körültekintő az ember, hiszen a baktériumok és a vírus bárhol meg tudnak ülni, és elég sokáig életben tudnak maradni.

Különösen veszélyes az autó klíma berendezése. Felkavarja a levegőt, ezáltal az autó belső terében több bacilus is keringhet, amit bárki belélegezhet. Pontosan ezért döntöttem a klíma fertőtlenítő mellett. Apa elég jól ért az autókhoz, gyakran maga is szereli a járművét, így bízom benne, hogy ő egyből tudni fogja, hogyan kell használni a klíma tisztítót. Csak egy gond van, mégpedig, hogy mivel nekem autóm és jogosítványom sincsen, én egyáltalán nem értek a kocsikhoz. Mondatni eléggé messze esett az alma a fájától. Annyit tudtam, hogy léteznek olyan tisztítószerek, amiket kifejezetten az autó klímájához fejlesztettek ki, de fogalmam sincsen, melyiket miként kell alkalmazni, és egyáltalán melyik számít jobb minőségűnek.

Ilyenkor a Google jó barátom tud lenni, ezért most is hozzá fordultam segítségért. Szerencsémre nem kellett sokáig keresnem, és rátaláltam az olajwebshop.hu oldalra. Itt mindenféle autókarbantartáshoz szükséges adalék, olaj, tisztító és fertőtlenítő szer, szűrő és kisebb alkatrész megrendelhető online. Nem csak a kínálatot tudom megnézni, hanem meg is tudom rendelni a termékeket, amit házhoz szállítanak nekem. Megörültem ennek a lehetőségnek, mert ezek az autós boltok a legtöbbször valahol a város szélén vannak, vagy olyan helyen, ahova tömegközlekedéssel nehezebb eljutni. nyilván ésszerű, hogy autós boltba azok járnak, akik autóval közlekednek, tehát ők könnyen meg tudják közelíteni. Az olyan megrögzött tömegközlekedő, mint én azonban órákat tölthet el az oda-vissza úttal.

Ezen a webshopon könnyedén meg is találtam a keresett klíma fertőtlenítőket, a következő kérdés csak az volt, hogy melyiket válasszam. Gyakori hiba, hogy nincsenek megfelelő termékleírások az ilyen webshopokon. Ellenben itt nem csak informatív leírások, hanem még a használatot bemutató videók is fel voltak tüntetve. Az árakat sem találtam különösen magasnak, bár ebben a témában nem vagyok túl tájékozott. A másik pozitívum, amit megfigyeltem az volt, hogy az összes termék (a klíma fertőtlenítők esetében legalábbis) német gyártmányú volt. A német termékekben pedig általában meg lehet bízni. Kiválasztottam egy könnyedén alkalmazható tisztítót 150 ml-es kiszerelésben, ami elég lesz ahhoz, hogy apa kipróbálja, és ha beválik, akkor tudunk még neki rendelni többet is.

Apa dolga ezzel a tisztítóval annyi lesz, hogy beindítja a légkondit, elhelyezi a nyitott flakont az autóban, majd kb. 10 percre bezárja az ajtókat. Ezek után friss, baktériummentes levegő kering majd az autóban, és a klíma is tiszta lesz. Le is adtam rá a megrendelést, most már csak az értesítést várom arról, hogy pontosan mikor kerül kiszállításra. Remélem apa örülni fog, és egy kicsit segíthetek neki abban, hogy ebben a nehéz időszakban is biztonságban érezhesse magát, és egészséges tudjon maradni. Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy anya és a testvérem milyen ajándékokkal rukkolnak majd elő.