A reggeli műsornak köszönhető édesanya fogimplantátuma

Anyukám munkába menet mindig hallgatja a reggeli rádióműsorokat. Egyik nap telefonált, hogy egy fog implantátum beültetés fórumról beszélgettek, és nézzek már utána, hogy hol található a Fogorvos Budapest és mik a vélemények róla, mert éppen fogászatot keres, hasonló problémával. A rendelő nincs éppen közel hozzánk, de nagyon szimpatikusnak tűntek a leírás és a bemutatkozás alapján, illetve minden árat megtaláltunk a honlapon tételesen feltüntetve, ami szintén nagyon hasznos egy magán fogászat esetében. Miután alaposan végigolvastuk az információkat, anyukám is beleegyezett, hogy keressük fel ezt a helyet mert bejelentkezne. A bejelentkezésnél online űrlapot töltöttünk ki és így kértünk időpontot, majd anyukámat keresték telefonon, hogy egyeztessenek, mikor tud megjelenni a rendelésen.

Az implantátum előtt a recepciós először egy konzultációra írta be anyát, hiszen még nem járt a Fogorvos Budapest rendelőjében, ezért egy előzetes állapotfelmérést javasoltak, ami ingyenes volt. A konzultáción nagyon kedvesek voltak a recepción és a rendelő állapota is nagyon tiszta és szép volt, úgyhogy kicsit bátrabban ment már a kezelésre, amit a doktornővel tüzetesen átbeszéltek. Több alkalommal volt a doktornőnél, mert apróbb tennivalókat kellet elvégezni a kezelés előtt. Először egy fogkőleszedést javasoltak neki, hogy az implantátum már egy megtisztított, baktérium mentes fogra tudjon kerülni, illetve volt dentál higiénikusnál is, aki professzionális tisztítást végzett és szájhigiénés tanácsokkal is ellátta édesanyámat. Ezen kívül pedig egy panoráma röntgen is készült, hogy teljes képet kapjanak a fogívről. A fogak ezen kívül rendben voltak, nem kellett húzni vagy tömni egyiket sem.

Az árat is jobban átbeszélték a doktornővel, hiszen ahogy a fog implantátum beültetés fórum felületén is lehet olvasni, minőségtől és anyag-összetételtől, illetve gyártótól függően nagyon különböző árakkal találkozhat az ember. A doktornő nem akarta anyát rábeszélni egy drágább implantátumra, hiszen senki pénztárcájába nem lát bele az ember, de elmondta, hogy mik a különbségek az egyes fajták között, viszont azt is hozzátette, hogy mindegyik helyreállítja a rágóképességet. Ezen kívül persze a fog helyzete is meghatározza, hogy milyen felépítmények használhatóak, így ezt is figyelembe kellett venni, mielőtt kialakították a kezelési tervet. A Fogorvos Budapest doktornője nagyon türelmesen magyarázta, hogy miről is van szó és nem szigorúan adta ki, hogy mi lesz a kezelés menete, hanem együtt beszélték meg anyukámmal, mi hogyan fog zajlani és minden kérdésére válaszolt.

Az implantológus doktornő nagyon sok fontos tudnivalóra felhívta a figyelmét anyukámnak. Az egyik ilyen a tisztítás fontossága volt, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az implantátumnak ne essen semmi baja és jól megmaradjon a fogívben. Ezen felül a dohányzás elhagyását is nagyon kiemelte, habár ez szerencsére nem volt probléma. A legfontosabb pedig az, hogy amint bármi olyat érzékel, ami nem normális vagy fájdalmas, akkor azonnal kontrollra kell jelentkezni, illetve az “időszakos szervizen” is mindig meg kell jelenni, hiszen a garancia csak így marad érvényes. A Fogorvos Budapest azóta sokat szerepel a GPS-ben, hiszen becsületesen jár anyukám a kontrollokra, és más konzultációkra, mert nagyon meg vagyunk elégedve a rendelővel.