Milyen egy jó bababolt? Rádión is hallunk ezekről?

Sokat szoktam hallgatni a rádiót, de nagyon sokszor az az érzésem van, hogy nem a legfontosabb témák kerülnek elő. Tudom, hogy mindenkinek az igényeit ki kell elégíteni, és lehet, hogy én sok szempontból nem vagyok átlagos, de mégis, mintha sok rendkívül fontos téma soha nem kerülne szóba. Gondolok itt nagyobb volumenű dolgokra is, mint a globális klímaváltozás, a nemzetközi kapcsolatok titkos részei (bár ahogy most leírom, már látom, hogy ezt nem kell könnyű a “mezei” hallgatósághoz elhozni), a társadalmi egyenlőtlenségek kérdése mind a világban, mint a kontinensen, mind Magyarországon és az egyes régiókban, de olyan első ránézésre apróbb témákra is, mint mondjuk egy bababolt: még ha elsőre nem is tűnhet óriási szenzációnak, ebből is könnyen át lehet nyergelni egy másik forró témára, a feminizmusra és férfi – női kapcsolatokra, már társadalmi szemszögből.

Úgyhogy ismét hiába hallgattam a rádiót, máshonnan jutott eszembe a Lord Shop nevű webshop. Itt rengeteg mindent lehet kapni, de ez elsősorban egy bababolt. Ha rákattintunk a linkre, rögtön a szemünk elé fog tárulni a sok kategória, amellyel gyerekünket, gyerekeinket elláthatjuk mind kényeztető, mind a legszükségesebb dolgokkal. A bal oldali sávban találjuk a Baba- és gyermek termékek nevű kategóriát, amely további alkategóriákra oszlik, mint a bababolt, gyermekáru 10 almenüvel (fürdetés, etetés, naptejek, írószer, ruhanemű, testápolás, samponok, popsikrémek, fogápolás, sebtapaszok), a gyermek pelenka 23 almenüvel (itt nem sorolom fel mindet, de nagyon meglepett elsőre, hogy ennyi minden közül lehet választani: pl. textilpelenka (bár ez kicsit csalásnak tűnik itt, de nincs két külön szavunk a két külön pelenka típusra), bambusz nadrágpelenka, bugyipelenkák, Sleepy Jeans bugyipelenka, Bambusz bugyipelenka, úszópelenka és különböző méretkategóriák is (1 Newborn, 2 Mini, 3 Midi, 4 Maxi, 4+ Maxi, 5 Junior, 5+ Junior, 6 XL, 7 XXL). Ezekkel rögtön megtalálhatjuk, melyikre van szüksége gyerekünknek vagy ismerősünk gyerekének, ha tudjuk a súlyt: egészen 2-től 30 kg-ig. Ha nem vagyunk ismerősek a babák, kisgyermekek témájában, megnyugtatásul mondom, hogy 3 éves kor körül el szokták érni a szobatisztaságot az egészséges fejlődési ütemű gyerekek, és ekkor semmiképp sem 30 kilogrammosak: ekkoriban a gyerekek súlya ritkán több mint 16 kg, így a 7 XXL kategóriát a legtöbb szülő nem kell, hogy megvegye.

De ezek nem az egyetlen kategóriák: a következő a sorban a bal oldali menüben a Gyermek pelenka szettek, 20 kategóriával. Ez igen hasonló az előző menüponthoz, de itt nagy akciókat találunk, ha nagyban vásárolunk. Itt elsősorban arra kell ügyelni, hogy ne vásároljunk túl sokat: 360 darab pelenka sokáig jó, 8 kg-os babánknak ne vegyünk olyan pelus csomagot, amely csak 9 kg-ig jó…

A másik két nagyobb kategória pedig a nedves törlőkendők és a nedves törlőkendő szettek. Itt a különbség szintén olyasmi, mint a pelusoknál: a méret, vagyis a kiszerelés. Azonban itt nemigen kell aggódnunk azon, hogy túl sok nedves törlőkendőt veszünk szettben, ezt nem növik ki a gyerekek, csak a teljes szobatisztasággal, de nem úgy, mint a pelusok esetében, a törlőkendőket ezer féle módon felhasználhatjuk később is akár otthon, akár utazáskor például.