Még a rádióban is szó esik a gyógytornáról

Tudom, fura vagyok: tiszta szívből gyűlölök rádiót hallgatni. Az előző autómban szándékosan kikötöttem a rádiót azért, hogyha valaki beül mellém, véletlenül se tudja bekapcsolni. Inkább utazom 200 kilométert csendben, minthogy valami reggeli beszélgetős nyavalyát hallgassak.

Jó, azért mazochista nem vagyok: zenét hallgatni persze szeretek, de itt sem a rádiók szokásos kínálatából válogatom össze a lejátszási listámat.
Az új autómban már nem szedtem szét galád módon a rádiót (sajnáltam volna szegény kocsikámat így megrongálni), így legalább már nem okozok megdöbbenést az utasaim számára.

A rádióműsorok utálata nagyjából velem egyidős, így racionális okot nem tudok rá mondani – ezt szerettem volna tisztázni, mielőtt valaki rákérdez -, de ha a szívemre teszem a kezem, akkor bizony be kell vallanom, hogy egyszer hallottam ott egy figyelemfelkeltő gondolatmenetet. Természetesen nem az én autómban szólt a rádió, hanem apáéban, aki velem ellentétben reggeli műsorok szerelmese. Amikor legutóbb vele utaztam, épp arról beszélgettek, hogy kinek milyen tapasztalatai voltak már gyógytorna kapcsán. Szerintem elég sablonos és bugyuta dolgokat emlegettek a téma kapcsán, de kétség kívül szöget ütött a fejembe, hogy talán a gyógytorna lehetne a megoldás a derékfájdalmamra.

gyógytorna

Mióta ülőmunkát végzek, azóta rendszeresen érzem, hogy valami nem oké. Még nem járok szerencsére azon a szinten, hogy akadályozzon a fájdalom a mozgásban, de már szinte nem telik el olyan nap, amikor ne éreznék valami kellemetlenséget deréktájon.

Az apával tett utazásom estéjén rá is kerestem, hogy milyen gyógytorna lehetőségek vannak a környéken, és belebotlottam a therapy4u.hu oldalba.

Tetszett, hogy nagyon modern, profi oldaluk volt, ahol rengeteg leírást találtam a különféle problémákról, kezelési lehetőségekről és minden, a témához kapcsolódó fontos dologról. Az írások könnyed olvasmányként definiálhatók, ám ez nem vesz el semmit a szakmaiságukból és korrekt információtartalmukból. Akárki is írta szövegeket, szerintem nagyon kitett magáért, ugyanis megtalálta az arany középutat az egyszerű és professzionális fogalmazásmód között.

Innen tudtam meg, hogy a gyógytorna mennyi mindenre lehet gyógyír: derék- és hátfájdalomra, porckorongsérv okozta panaszokra, vállfájdalmakra, mozgási nehézségekre, sérülések utáni rehabilitációra és még estig sorolhatnám, mi minden másra.

A gyógytornával kapcsolatban a legnagyobb tévképzet, hogy pár alkalommal meg fogja oldani a bajainkat. Sajnos ez nem igaz. Itt is következetes, kitartó munkára van szükség, és nem elegendő a szakember tudása és segítsége. A beteg kitartása, fegyelmezettsége kulcsfontosságú a gyógyuláshoz, ugyanis ez egy heteken, hónapokon át tartó folyamat lesz.

Ha problémával küszködsz, ezt mindenképp tudatosítsd magadban, mielőtt gyógytornára jelentkezel. Ha ez megvan és vállalod a következetes munkát, akkor pedig hívhatod is a therapy4u.hu oldalán elérhető szakembereket, akik 100%, hogy korrekt áron és maximális profizmussal tudnak Neked megoldásokat adni a mozgásszervi eredetű fájdalmaidra.

Nem mondom, hogy a gyógytornás téma megváltoztatta a rádiókhoz való hozzáállásom, de tény, hogy 27 év alatt legalább egy értelmes, gondolatébresztő dolgot haza tudtam vinni onnan is.